Η Αθήνα δεν κατάλαβε τίποτα από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή.

Ειλικρινά παραδίνομαι…σηκώνω ψηλά τα χέρια… με την ελληνική πολιτεία.

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν … ή έχουν γίνει μυστικές συμφωνίες για την Θράκη για τις οποίες δεν έχουμε ιδέα ποιες μπορεί να είναι… ή διαχρονικά κυβερνιόμαστε από ανίδεους για να πω από ανίκανους.

Έχουμε και τα Αθηναϊκά ΜΜΕ ούτε λίγο ούτε πολύ να πανηγυρίζουν που οι κάτοικοι της Κομοτηνής δεν βγήκαν στα μπαλκόνια για να υποδεχτούν με ροδοπέταλα τον Τσαβούσογλου.

Μηδέν επαφή με την πραγματικότητα.

Με την Άγκυρα παρομοιάζουν την Κομοτηνή; Που και εκεί- για να λέμε του στραβού το δίκιο- ρίχνουν  οι περισσότερα  ροδόπέταλα στους Τούρκους κυβερνητικούς μόνο υπό την απειλή του όπλου.

Λοιπόν κύριοι ανήξεροι και ανίδεοι ανά την Ελλάδα… η Κομοτηνή δεν κατοικείται από Τούρκους…βάλτε το καλά μέσα στην ξεροκέφαλα σας.

Έλληνες πολίτες είμαστε όλοι…στην πλειονότητα χριστιανοί και στην μειονότητα Τουρκογενείς, Πομάκοι , και Ρομά.

Και μάθετε στην κολοκύθα που έχετε για κεφάλι… ότι οι έννοιες Μουσουλμάνος και Τούρκος ..είναι ταυτόσημες  μόνο στην θεωρία του παντουρκισμού που είχε εφεύρει ο Κεμαλ( και εκμεταλλεύεται άριστα ο Ερντογάν) .

Βέβαια το μεγαλύτερο κακό ξεκινά από τις ιστορικές μας γνώσεις…που δεν μπορούμε να χωνέψουμε τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ποια Τουρκοκρατία βρε φωστήρες της ιστορίας;

Οθωμανική αυτοκρατορία υπήρχε …με κάθε καρυδιάς καρύδι…στην οποία η λέξη Τούρκος χρησίμευε για να περιγράψει κάτι το υποτιμητικό.

Η γλώσσα ήταν τα Οθωμανικά….τα οποία ο Κεμάλ υιοθετώντας   το λατινικό αλφάβητο και λέξεις από άλλες γλώσσες… μετέτρεψε κακήν κακώς σε μια νέα γλώσσα τα Τούρκικα.

Γκέγκε που λένε και οι Αλβανοί;

Και μια που ανάφερα του Αλβανούς…με μουσουλμάνους Αλβανούς έγιναν οι μεγάλες προεπαναστατικές και επαναστατικές μάχες…. και με Αιγύπτιους.

Ενώ οι χριστιανοί Αλβανοί είναι οι λεγόμενοι Αρβανίτες…

Και όταν λέμε Αλβανούς εννοούμε τους αρχαίους Ιλλυριους…και όχι μια φυλή που ξεφύτρωσε από το πουθενά στην βορειοδυτική  βαλκανική.

Ξανά γκέγκε;

Μάθαμε λίγη ιστορία;

Ας μάθουμε και περισσότερη για τη Θράκη… όπου μετά την συνθήκη της Λοζάνης…βρέθηκε να κατοικείται από χριστιανούς πρόσφυγες στην πλειονότητα τους…από Πομάκους(γηγενείς αρχαίοι Θρακιώτες) στα ορεινά της Ροδόπης…και από λίγους Τουρκογενείς εκ των οποίων οι περισσότεροι εργαζόταν στα βακούφια.

Και φυσικά από Ρομά .

Α να μην ξεχάσω και το κυριότερο…. Κάπου εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 50…οι φωστήρες του ελληνικού κράτους αποφάσισαν και εφάρμοσαν εν μια νυκτί την «τουρκοποίηση» των πομάκων της ορεινής Ροδόπης…για να μην τους προσεταιριστεί η Βουλγαρία(η οποία φυσικά έχει και εκείνη τους δικούς τους πομάκους στα ορεινά της.)

Ολντού; (σας μαθαίνω και Τούρκικα τώρα)

Είδατε τι απλά που είναι τα πράγματα;

Και τι κάνει η εκάστοτε ελληνική πολιτεία για να τα βάλει στη θέση τους;

Απολύτως τίποτα.

Δε θέλει να αγγίξει ένα θέμα που καίει;

Μα όσο καυτό και να είναι …ποιο σοβαρό κράτος αφήνει … μια από τις ποιο ευαίσθητες ακριτικές περιοχές του να την κουμαντάρει ένα προξενείο τρίτης χώρας;

Κανένα είναι η απάντηση …αλλά εμείς δεν είμαστε σοβαρό κράτος.

Είμαστε ένα κράτος που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το πώς το κάθε επίδοξο κυβερνών κόμμα θα προσεταιριστεί μειονοτικούς ψήφους.

Και επειδή δεν θέλει να μπαίνει στη λογική να κυνηγήσει τους ψήφους πολιτικά …όπως κάνει για κάθε άλλον ψηφοφόρο…αφήνει το μάντρωμα στο προξενείο.

Το ίδιο φυσικά γίνεται και σε κάθε είδους άλλη εκλογική διαδικασία.

Σου δίνω ασυλία…κάνω τα στραβά μάτια…αρκεί να μου φέρεις ψήφους.

Απλούστατο για τα ελληνικά δεδομένα… δυσνόητα όμως για κάθε τρίτη προηγμένη χώρα…η οποία και φυσικά μένει με την εντύπωση πως όντως το προξενείο έχει τρομερή δύναμη….και η μειονότητα το ακολουθεί με κλειστά μάτια.

Ασχέτως αν η πλειονότητα της μειονότητας το βλέπει ως «γκεστάπο» … σιγά μην βρεί το δίκιο της και από ποιον;

 

Ας πάμε στην επίσκεψη Τσαβούσογλου όμως

 

Αποτυχημένη την βλέπουν οι περισσότεροι

Για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία την χαρακτηρίζουν κάποιοι τρίτοι.

Τρίχες λέω εγώ.

Ο Τσαβούσογλου πέτυχε να στείλει τα μηνύματα εκεί που ήθελε- στους συμμάχους του στην Ευρώπη…. Ονόματα να μην λέμε.

Τι ήθελε να δείξει ο Τσαβούσογλου;

Πως η μειονότητα είναι και αισθάνεται Τουρκική.

Πως το πέτυχε;

Με 3-4 φωτογραφίες και τις λεζάντες τους.

Δε μου λέτε…πόσοι μουσουλμάνους βουλευτές έχει το κοινοβούλιο μας;

Ηταν ή δεν ήταν περιφανώς φωτογραφιζόμενοι δίπλα στον Τούρκο ΥΠΕΞ κατά το ιδιωτικό(;) γεύμα;

Πόσους μουσουλμάνους δημάρχους έχει η Ροδόπη;

Δύο! Ήταν ή δεν ήταν και αυτοί στις φωτογραφίες. (Αν και για να πω την αλήθεια ο Μουμίν Οντερ…είχε την όψη παιδιού που το έβαλαν τιμωρία και δεν προσπαθούσε να το κρύψει.)

Οσο για τους ψευτομουφτήδες;

Πάντα αριστερά και δεξιά του Τσαβούσογλου σε κάθε βήμα του. Σαν την Αγία Τριάδα ένα πράγμα.  Ναι αυτοί οι ίδιοι που έχουν καταδικαστεί για αντιποίηση αρχής.

Από τους αιρετούς της περιφέρειας μόνο … ήταν πολύ υποτονικά τα πράγματα…αλλά η περιφέρεια δεν ήταν ποτέ ο στόχος, αφού περιλαμβάνει και 3 νομούς χωρίς μειονότητα.

Λοιπόν τι πέρασε ή επιδίωξε να περάσει ο Τσαβούσογλου…δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι θα συναντηθεί με τα μέλη της «Τουρκικής» μειονότητας;

Ότι οι  μειονοτικοί βουλευτές  είναι «Τούρκοι»  μειονοτικοί.

Ότι οι μειονοτικοί δήμαρχοι είναι «Τούρκοι» μειονοτικοί.

Ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την συνθήκη της Λοζάνης …καθώς και τους νόμους…και επιβάλλει τους ψευτομουφτήδες… τους οποίους φυσικά αποδέχονται και όλοι οι αιρετοί οι οποίοι τον συνόδευαν.  Τώρα πως γίνεται να είσαι Έλληνας αιρετός…να σέβεσαι τους νόμους του κράτους σου…και να πας κόντρα στους νόμους επειδή έτσι γουστάρει ένας ΥΠΕΞ τρίτης χώρας, ουδείς γνωρίζει.

Για πολλοστή φορά θα επαναλάβω τον μόνο τρόπο για να βρεί η Θράκη την ησυχία της και τα δυο σύνοικα στοιχεία ζήσουν αρμονικά όπως και τα ίδια επιθυμούν.

Πρώτο μεγάλο βήμα

Η άμεση μετάβαση του μεγαλύτερου μέρους της καπνοπαραγωγής σε συμβολαιακή…αφού μ αυτό τον τρόπο η μειονότητα που κατά το πλείστον ασχολείται με την καλλιέργεια του καπνού  θα απαλλαχθεί από τρίτους μεσάζοντες και ο νοών νοειτω.

Δεύτερο βήμα

Να κόψει το κεφάλι της η Ελληνική πολιτεία να βρει τρόπο να δίνει τη σωστή παιδεία στα μουσουλμανόπαιδα. Δεν νοείται να τελειώνουν το σχολείο μη γνωρίζοντας τέλεια την γλώσσα της πατρίδας τους.  Ένα από τα μεγαλύτερα αποστήματα  η μετάβαση για τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Τουρκία. Αυτό πρέπει να περιορισθεί άμεσα.

Τρίτο βήμα

Η αναβάθμιση του κύρους των Μουφτήδων.

Δεν είναι κάποιοι που απλώς ηγούνται μιας άλλης θρησκείας.

Είναι θρησκευτικοί ποιμένες με το αντίστοιχο χριστιανικό αξίωμα του Μητροπολίτη.

Μην ξαναδώ θέαμα όπως αυτό που είδα στο Ηρώο στην επέτειο απελευθέρωσης της Κομοτηνής, όπου η θέση του Μουφτή ήταν κάπου στην άκρη τέρμα αριστερά(παρακάτω δεν είχε)… χαμένος από όλες τις φωτογραφήσεις των λαμπερών επισήμων…να ψάλει τον εθνικό μας ύμνο…ενώ κάποιοι άλλοι περισσότερο λαμπεροί ήταν μουγκα στην στρούγκα.

Τέταρτο

Φυσικά το προξενείο.

Όχι δεν χρειάζεται να φύγει όπως λένε μερικοί.

Αστε το να υπάρχει για να διεκπεραιώνει έγγραφα.

Αυτός είναι και μοναδικός ρόλος  που δημιουργήθηκε κάποτε.

Όλοι οι άλλοι ρόλοι του να κοπούν.  Δεν προβλέπονται από πουθενά.

Απλά να εφαρμοσθούν οι νόμοι επιτέλους.

Α! και κάτι πεμπτο.

Αν κάποιος ασχολείται με το μειονοτικό θέμα της Θράκης επί μερικές δεκαετίες…αλλά το πράγμα πάει από το κακό στο χειρότερο…δεν τον κρατάς…τον αλλάζεις.

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας