Ημερίδα ενημέρωσης κοινωνικών παροχών στο δήμο Ιάσμου

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα τελετών του νέου δημοτικού σχολείου Ιάσμου πραγματοποιήθηκε από το κέντρο κοινότητας δήμου Ιάσμου  ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες κοινωνικών παροχών στο νομό Ροδόπης και στο δήμο Ιάσμου παρουσία πλήθους κόσμου.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ιάσμου κ Ισμέτ Καδή , του Αντιδημάρχου κοινωνικών θεμάτων και αλληλεγγύης του δήμου Κομοτηνής κ Νίκου Σωτηρακόπουλου καθώς και του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ιάσμου κ Κυριάκου Αμούτζα.

Το σχέδιο κοινωνικής δικτύωσης του δήμου Ιάσμου παρουσίασε η ειδική συνεργάτιδα του δήμου κ Χριστίνα Μπούκα , ενώ το σχέδιο του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ) παρουσίασε η Καλλιόπη Σουγλή κοινωνική λειτουργός του κέντρου κοινότητας δήμου Ιάσμου.

Ακολούθησε η παρουσίαση της λειτουργίας του κέντρου κοινότητας του δήμου Ιάσμου από την Ιωάννα Κωστοπούλου ,ψυχολόγο του κέντρου και στη συνέχεια από την κοινωνική λειτουργό Αργυρώ Αλεξιάδου αναλύθηκε το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

Την σκυτάλη μετά πήρε ο Χαράλαμπος Σαχουλίδης ο οποίος και παρουσίασε το έργο το έργο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών περιφέρειας Ιάσμου “Η ΕΛΠΙΔΑ” και ακολούθησε  από το σύλλογο “ΠΕΡΠΑΤΩ” η κοινωνική λειτουργός Γιουσούφ Βιλντάν η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου. 

Οι εργασίες της ημερίδας έκλεισαν με την ανάλυση των επιδομάτων και παροχών που προσφέρει ο ΟΑΕΔ από τον Ιωάννη Μωραίτη.

Δεν μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση και η  νότα των Χριστουγέννων, έτσι τα παιδιά του νηπιαγωγείου Ιάσμου έψαλλαν τα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια, παίρνοντας παράλληλα και το δώρο τους από τον δήμαρχο Ιάσμου Καδή Ισμέτ ο οποίος και τα ευχήθηκε καλές γιορτές.

Ρεπορτάζ  Στέργιος Κούτρας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας