«Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013».

Με αφορμή το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013» η Εθνική Υπηρεσία των προγραμμάτων της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk», του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με τη συνεργασία του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κομοτηνής και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, διοργανώνουν εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυλειτουργικού Δήμου Κομοτηνής και ώρα 11:00-15:00.
Μέσα από μια διαδραστική δραστηριότητα οι συμμετέχοντες καλούνται να ανακαλύψουν την Ευρώπη των λαών, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, ενώ στην συνέχεια θα δημιουργήσουν τα δικά τους δίλεπτα βιντεάκια με θέμα τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών μέσα από τα μάτια των νέων.
Η δραστηριότητα θα καταλήξει σε μια μεγάλη μουσική γιορτή με προσκεκλημένους όλους τους νέους και τις νέες της πόλης στην Λέσχη Κομοτηναίων στις 20:00, με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος The Trio Beauzarte!
Το 2013 έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιούνται σ’ ολόκληρη την Ευρώπη εκδηλώσεις, διασκέψεις, συνέδρια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.
Εστιάζει στα δικαιώματα που παρέχονται αυτόματα σε όλους τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν την ιθαγένεια της ΕΕ. Όλοι οι Ευρωπαίοι (500 εκατομμύρια σήμερα) επωφελούνται καθημερινά από αυτά τα δικαιώματα, τα οποία συμπληρώνουν τα εθνικά δικαιώματα.
Στόχος του συγκεκριμένου έτους είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνδέονται με την ιδιότητα του πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ώστε οι πολίτες να μπορούν να κάνουν πλήρη χρήση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Επίσης, προωθεί και ενθαρρύνει το διάλογο σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, κοινωνίας των πολιτών και επιχειρήσεων, προκειμένου να διερευνηθούν οι απόψεις και να διαμορφωθεί το όραμα των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση του 2020, όσον αφορά τα δικαιώματα, τις πολιτικές και τη διακυβέρνηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας