Ευαισθητοποίηση και επιβράβευση δημοτών για την ανακύκλωση γυάλινης συσκευασίας στον μπλε κώδωνα

Πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των δημοτών που ανακυκλώνουν γυάλινες συσκευασίες πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.

Πιο συγκεκριμένα, οι δημότες που ανακυκλώσουν τις γυάλινες συσκευασίες τους στους μπλε κώδωνες θα μπορούν:

  1. Να σαρώσουν με το κινητό τους το ειδικό QRcode που θα βρουν στον κάδο και
  2. Να λάβουν εβδομαδιαίως 150 πόντους ως επιβράβευση.

Οι πόντοι θα πιστώνονται αυτόματα στον λογαριασμό τους στην πλατφόρμα ανακύκλωσης followgreen.gr, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή.

 

Ο δημότης, έχοντας συγκεντρώσει πόντους επιβράβευσης από την ανακύκλωση, θα μπορεί να αποκτήσει εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του Δήμου.

Με τον τρόπο αυτό οι δημότες ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται και δρουν για την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα επιβραβεύονται για τη δράση τους, στηρίζοντας τοπικές επιχειρήσεις.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες για την επιβράβευση από την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών αύριο Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 11.30, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Ισμαήλ Λεβέντ θα εξηγήσουν τη δράση στους κώδωνες γυαλιού που βρίσκονται στην οδό Ορφέως, αμέσως μετά τη διασταύρωση με την οδό Συντάγματος Κρητών. 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας