Εσπερινός στη μνήμη του Αγίου Θεοφάνους στην Αναστασιούπολη

To απόγευμα της Πέμπτης, 3ης Μαΐου 2018, στην αρχαία Ἀναστασιούπολη, όπου βρίσκονται τα ερείπια του ιστορικού Ναού της Ἐπισκοπής Περιθεωρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού στη μνήμη του Αγίου Θεοφάνους Επισκόπου Περιθεωρίου του θαυματουργού, Χοροστατούντος, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος,


Κατά την ομιλία του του ο κ. Παντελεήμων, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής στη συνέχεια μνημόνευσε το έργο των προαναπαυσαμένων πατέρων στα χώματα των οποίων έλαβε χώρα η ακολουθία.

Κατόπιν, αναφέρθηκε τόσο στην ιστορία της Επισκοπής Περιθεωρίου,όσο και στο πρόσωπο του τιμώμενου Αγίου, προσεκάλεσε δε να γιορτάζονται πάντοτε μ αυτό τον τρόπο οι μνήμες των Αγίων, καθώς στη λειτουργική παράδοσιν της Εκκλησίας το παρελθόν και το παρόν προετοιμάζουν τα έσχατα στη χαρά της Αναστάσεως.
Μετά το τέλος της λειτουργίας του Εσπερινού , ακολούθησε συνεστίαση στον οικισμό των Αμαξάδων , όπου ο σύλλογος γυναικών του χωριού προσέφερε καφέ και σπιτικά εδέσματα σε όσους παραβρέθηκαν στην τελετή.

Ρεπορτάζ
Στέργιος Κούτρας

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας