Επιστολη διαμαρτυρίας Αχιλλέα Σοφιανού για τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων ταμείων.

Με αφορμή την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ιδιωτικές – εμπορικές επιχειρήσεις από το δημόσιο και τους διάφορους οργανισμούς (π.χ. ΙΚΑ κ.α.) κατά την διαδικασία εκπλήρωσης υποχρεώσεων τους προς αυτό (πληρωμή φόρων για το δημόσιο και εισφορών υπέρ των οργανισμών του (ΙΚΑ κ.α.) απευθύνομαι προς την έγκριτη εφημερίδα σας για να δημοσιοποιηθεί η μεγάλη αναλγησία και ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι επιχειρήσεις που είναι οι μοναδικοί τροφοδότες της οικονομίας της χώρας τόσο με χρήμα όσο και με θέσεις εργασίας.
Τις επιχειρήσεις αυτές όχι μόνο δεν τις συνδράμει, όπως θα όφειλε ο δημόσιος τομέας, αλλά απεναντίας τις ΜΙΣΕΙ κάνοντας ό,τι μπορεί σαδιστικά φερόμενος για την καταταλαιπώρηση τους.
Στο τέλος κάθε μήνα, σπεύδουν ασθμαίνοντας οι επιχειρήσεις, (που μετά χιλίων βασάνων κατορθώνουν, ΄΄φτύνοντας αίμα ΄΄ να εξοικονομήσουν αυτά που τους χρωστά το ίδιο το δημόσιο αλλά και οι συνεργαζόμενοι με αυτές παράγοντες της αγοράς) προ των γκισέ των διάφορων ταμείων σε ουρές για να καταβάλλουν τα απαιτούμενα από το δημόσιο και τους οργανισμούς τους.
Τα ταμεία αυτά όμως, δεν εννοούν να παρατείνουν έστω και για μερικά δευτερόλεπτα την λειτουργία τους με άμεσο τον κίνδυνο να θεωρηθούν οι επιχειρήσεις εκπρόθεσμες και να υποστούν βαρύτατα πρόστιμα , χωρίς υπαιτιότητα τους.
Ποιο είναι άραγε το κώλυμα μιας παράτασης της λειτουργίας των ταμείων του Δημοσίου και των οργανισμών του (Ι.Κ.Α. κ.ά.) κατά ένα ημίωρο προς διευκόλυνση όλων και ιδίως των επιχειρήσεων ?!
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποτελούν τους αποδιοπομπαίους τράγους και πρέπει δογματικά να ταλαιπωρούνται και να καταδιώκονται .
Παρακολουθούμε την γείτονα χώρα ΤΟΥΡΚΙΑ που ακολουθεί διαφορετικές τακτικές έναντι των επιχειρήσεων, που έχει κάνει άλματα ανάπτυξης με ποσοστά 6,5% και πλέον ετησίως και είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο , μετά την Κίνα, με το ποσοστό αυτό ανάπτυξης.
Πότε επί τέλους θα απαλλαγούμε από τις καταστροφικές δογματικές αγκυλώσεις μας και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις επιχειρήσεις μας με βλέμμα συμπάθειας ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ και να βοηθούνται αντί να καταδιώκονται.
Ελπίζω τα επιμελητήρια Εμποροβιομηχανικό και Επαγγελματικό να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο για την προστασία των μελών τους.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας