Επίτιμος Διδάκτωρ του ΤΙΕ/ΔΠΘ αναγορεύτηκε ο Ακαδημαϊκός Εμμανουήλ Γδούτος

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή Αναγόρευσης του Ακαδημαϊκού κ. Εμμανουήλ Γδούτου, ομότιμου Καθηγητή του ΔΠΘ, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στην τελετή παρέστησαν και προσφώνησαν τον τιμώμενο η Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών, κα. Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, η Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, κα. Μαρία Τζιάτζη, και η Πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, κα. Μαρία Δημάση.

Η Κοσμήτορας στην προσφώνηση της επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ενασχόληση του τιμώμενου καθηγητή, πέρα από τις θετικές επιστήμες, και με την ελληνική γλώσσα, η οποία αποτελεί ένα διαχρονικό εργαλείο, που όμως δεν παράγει έργο από μόνο του.

Ο Πρόεδρος του ΤΙΕ σημείωσε πως το Τμήμα τιμά έναν μελετητή, ένα μέλος του ΔΠΘ, για το οποίο το Πανεπιστήμιο δικαίως καυχάται. Τόνισε πως ο τιμώμενος έχει ασχοληθεί δόκιμα και με την ελληνική γλωσσική κληρονομιά στη διαχρονία και τη συγχρονία της. Ακόμη, ο κ. Βαρβούνης υπογράμμισε πως με αισθήματα τιμής και υπερηφάνειας το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας τιμά τον ομότιμο Καθηγητή, κ. Εμμ. Γδούτο, για τη διεπιστημονική προσέγγιση και οπτική της Ελληνικής Γλώσσας ως μορφής και ως πολιτισμικής αξίας.

Ο έπαινος του τιμωμένου εκφωνήθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΙΕ, κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, ενώ μετά την περιένδυση του, ο τιμώμενος Καθηγητής εκφώνησε ομιλία με τίτλο «Φως: πνευματικό και υλικό».

Κατά τη λήξη της τελετής, ο Πρόεδρος πρόσφερε στον Επίτιμο Διδάκτορα και τον επετειακό τόμο των 25 χρόνων του Τμήματος. Πριν την τελετή αναγόρευσης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Η ελληνική γλώσσα διαχρονικά ως πολιτισμική αξία».

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας