Επίσκεψη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στην αρχαία Ζώνη

Τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ζώνης (η οποία παλαιότερα αναφερόταν ως Μεσημβρία) επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Αντώνη Βαμβακερό.
Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε από την αρχαιολόγο της ΙΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ. Πολυξένη Τσατσοπούλου, για αρκετή ώρα και ενημερώθηκε εκτενώς για την αρχαία πόλη, τα ευρήματα, την πρόοδο των κοινοτικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές που πραγματοποιούνται στον αρχαιολογικό χώρο.
Ο κ. Λαμπάκης ευχαρίστησε την κ. Τσατσοπούλου για την ξενάγηση και συζήτησε μαζί της τις προοπτικές συνεργασίας με το Δήμο Αλεξανδρούπολης για την περεταίρω αναβάθμιση και ανάδειξη του χώρου.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι η προβολή του αρχαιολογικού χώρου της Ζώνης μέσω του προγράμματος ανάδειξης των τουριστικών προορισμών της περιοχής, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστός και να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Παράλληλα, ο εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει ενεργά και τις προσπάθειες αναβάθμισης του χώρου, υπογραμμίζοντας την τεράστια αξία του για τους επισκέπτες και ιδιαίτερα για τους μαθητές που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να εμπεδώσουν την ιστορία του τόπου τους μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται εκεί.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε, ακόμη, η λήψη κοινών πρωτοβουλιών που θα εξασφαλίσουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να συνδυάσουν την περιήγησή τους στο χώρο της Ζώνης και με άλλες διαδρομές αρχαιολογικού και περιηγητικού ενδιαφέροντος της περιοχής, όπως είναι η διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας Οδού.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας