Εξιχνιάστηκαν 5 διαρρήξεις καταστημάτων και σχολείων στην Κομοτηνή

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 5 διαρρήξεις καταστημάτων και σχολείων, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα 31-12-2015 έως 13-3-2016, στην πόλη της Κομοτηνής.

Συνελήφθησαν στις (13-3-2016) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 31, 22 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο 17χρονος ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τον 22χρονο, διέρρηξε στην πόλη της Κομοτηνής, τρία καταστήματα και δύο σχολεία, αφαιρώντας, μεταξύ άλλων, από το εσωτερικό τους:
 4 ηλεκτρονικές συσκευές
 3 τηλεοράσεις
 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές
 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν οι δύο δράστες, ηλικίας 22 και 31 ετών, να μεταφέρουν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 31χρονου, τις τρείς αφαιρεθείσες τηλεοράσεις, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στα σπίτια των δύο δραστών, ηλικίας 17 και 22 ετών, βρέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις ηλεκτρονικές συσκευές, που προέρχονται από τις διαρρήξεις, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ ο 17χρονος, την 15-10-2015, είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας