Εξιχνιάστηκαν 13 διαρρήξεις σε επιχειρήσειςε1 απόπειρα σε Ιερό Ναό στο νομό Ροδόπης

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δεκατρείς (13) διαρρήξεις σε επιχειρήσεις – καταστήματα – υπηρεσίες και μια (1) απόπειρα σε Ιερό Ναό, που διαπράχθηκαν στο νομό Ροδόπης, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 2013.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψαν τα στοιχεία πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 29, 17, 17, 16 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος – Ιούνιος 2013, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης τους, διέρρηξαν στο Νομό Ροδόπης, με διαφορετικές συνθέσεις, δώδεκα (12) επιχειρήσεις – καταστήματα και τις εγκαταστάσεις δημόσια υπηρεσίας, ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν έναν Ιερό Ναό, χωρίς να τα καταφέρουν.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν συνολικά:
Πλήθος ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών
300 λίτρα πετρέλαιο
Πλήθος εργαλείων
Φο – μπιζού
Πακέτα τσιγάρων
χάλκινα σκεύη
2 ηλεκτρικά εργαλεία
Το χρηματικό ποσό των 600 Ευρώ περίπου

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε στην οικία του 16χρονου μέρος από τα αφαιρεθέντα εργαλεία, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο του.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας