Εντατική η δράση στη μάχη κατά των κουνουπιών στη Ροδόπη

Με εντατικούς ρυθμούς και με συνδυασμό επιγείων κι εναέριων εφαρμογών σε θέσεις του φυσικού, αγροτικού, περιαστικού και αστικού περιβάλλοντος, εξελίσσεται την τρέχουσα περίοδο, το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Από την εκκίνηση της υλοποίησης του προγράμματος τον μήνα Απρίλιο έως τις αρχές του Αυγούστου και στο πλαίσιο του επίγειου έργου στο οποίο απασχολούνται συνεργεία εξειδικευμένου προσωπικού της αναδόχου εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν 244 περιφορές με προνυμφοκτονία στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον, 135 περιφορές με υπολειμματική ακμαιοκτονία και 4 επίγειες ακμαιοκτονίες ULV. Κατά το ίδιο διάστημα, εξελίχθηκαν δράσεις καταπολέμησης με εναέρια μέσα (ελικόπτερο) και συγκεκριμένα 7 αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας σε συνολική έκταση 79.000 στρεμμάτων και 2 ακμαιοκτονίες εφαρμογής ULV από αέρος σε 80.000 στρέμματα στο αγροτικό και φυσικό σύστημα.

Σε υλοποίηση του έργου, διενεργήθηκαν το διήμερο 6-7 Αυγούστου 2020 αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της Π.Ε. Ροδόπης και συγκεκριμένα στις ευρύτερες περιοχές των οικισμών Κοπτερού, Διαλαμπής, Σάλπης, Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας, Ιμέρου και στις περιοχές πέριξ των λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, της παραλίας Μέσης και Γλυφάδας, του Λιμανιού Ιμέρου και του Δέλτα ποταμού Φιλιουρί. Επιπλέον για το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου, προγραμματίστηκαν και θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις κρατούσες καιρικές συνθήκες, αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας με ULV εφαρμογή στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον περιοχών στην Περιφερειακή Ενότητα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης σε δήλωσή του, ανέφερε ότι το έργο καταπολέμησης κουνουπιών εξελίσσεται εντατικά και μεθοδικά στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας. Υπογράμμισε πως η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων όσο κι η ενεργοποίηση των πολιτών, είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχία της καταπολέμησης του φαινομένου.

Σημειώνεται τέλος ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας