Ενημέρωση 5ου Δημοτικού Σχολείου από τον Π.Σ.Κ. “ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ

0Συνεχίζεται η ενημέρωση των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων της πόλης μας.
Η τελευταία επίσκεψη ήταν την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο όπου μας περίμεναν 250 μαθητές. Η παρουσία του ποδηλάτη κου Σκαπαριώτη Θανάση ήταν εντυπωσιακή, καθώς τα παιδιά πρωτοαντίκρυσαν έναν αθλητή της ποδηλασίας ο οποίος μετά το τέλος της ενημέρωσης θα ξεκινούσε την καθιερωμένη του προπόνηση. Η παρουσίαση περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες.

Α’ θεματική ενότητα
Πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου έναντι των λοιπών μέσων μετακίνησης και οφέλη για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.

Β’ θεματική ενότητα
Συχνοί προβληματισμοί γύρω από το ποδήλατο, απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές ώστε η χρήση του να γίνει ασφαλής, ξεκούραστη και ευχάριστη για όλους, σε όλες τις συνθήκες.

Γ’ θεματική ενότητα
Μέσα, κίνητρα και δράσεις που συμβάλλουν στην διάδοση του ποδηλάτου και διευκολύνουν την χρήση του καθώς και εναλλακτικές μορφές χρήσης του.
Γνωριμία με το Ποδηλατικό Σύλλογο της πόλης μας «ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ»

Κατά επέκταση αυτής της δράσης και καιρού επιτρέποντος ο Π.Σ.Κ. “ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ ” εκμεταλλευόμενος και το Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής, θα διοργανώσει σε συνεργασία με την Τροχαία Κομοτηνής κυκλοφοριακά σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας