ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, συνεχίζοντας την μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία των δύο τελευταίων χρόνων λειτουργίας του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας, ανακοινώνει την επαναλειτουργία και τον εμπλουτισμό των τμημάτων .
1. ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Στο εργαστήριο θεατρικής παιδείας θα υπάρχουν και φέτος τμήμα ενηλίκων, εφηβικό και παιδικό τμήμα. Σε καθένα, το θεατρικό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της ηλικίας στην οποία απευθύνεται. Οι μόνες απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η αγάπη για τον κόσμο του θεάτρου και η διάθεση για δημιουργική δουλειά. Ανοιχτό σε όλους όσους τους μαγεύει το θέατρο, είναι ένας τόπος γνωριμίας με τον κόσμο του θεάτρου-των παραστατικών τεχνών. Φιλοδοξεί να είναι ένα πεδίο μιας γόνιμης συνάντησης νέων ερασιτεχνών με διάθεση για δημιουργική δουλειά.
2. ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ- ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ
Επίσης φέτος θα λειτουργήσουν και τμήματα σχετικά με το σωματικό θέατρο και χοροθέατρο (δημιουργική κίνηση). Εργαλείο και μέσο έκφρασης αυτού του εργαστηρίου είναι το σώμα μας. Μέσα από την ανάλυση της κίνησης, τον αυτοσχεδιασμό, την εκμάθηση της τεχνικής και του παιχνιδιού καλλιεργείται η φαντασία, η ετοιμότητα και το θάρρος εμφάνισης στο κοινό. Τα παιδιά και οι ενήλικες αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα, την πρωτοβουλία, την φαντασία, την αντίληψη, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, και την λεκτική ή μη-λεκτική επικοινωνία με τον κόσμο γύρω τους. Σε αυτά τα μαθήματα μαθαίνουμε να αγαπάμε το σώμα μας, να αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες του, να διασκεδάζουμε με τον εαυτό μας και τους άλλους, και να δημιουργούμε τον δικό μας κόσμο καθώς γυμναζόμαστε σωματικά και πνευματικά. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι -Σωματικό θέατρο και χοροθέατρο ( δημιουργικός χορός ) που απευθύνεται σε ηλικίες 6 έως 12 ετών και σε ενήλικες και Χοροθέατρο που απευθύνεται σε ενήλικες που έχουν ήδη αναπτύξει σωματικές ικανότητες είτε μέσω του χορού ή κάποιας άλλης ενασχόλησης ( capoeira, αθλητισμός, yoga κ.α.)
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στα παραπάνω τμήματα θα πρέπει να προσέλθουν στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30) :
Α. Για τα τμήματα θεατρικής παιδείας (παιδικό από 6 έως 12 ετών, εφηβικό, ενηλίκων) την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013 από τις 6 έως τις 7:30 το απόγευμα.
Β. Για τα τμήματα σωματικού θεάτρου (παιδικό από 6 έως 12 ετών, ενηλίκων) και Χοροθεάτρου (ενηλίκων) την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου από τις 7:30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας