ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟ 10ΜΕΡΟ ΜΑΙΟΥ

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (1-10 Μαΐου) είναι ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τα εμπορικά καταστήματα.
Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ιδίου νόμου επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου , η οποία στην παρούσα περίοδο είναι η Κυριακή 4 Μαΐου. Κατ’ ακολουθία, όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανένα περιορισμό, θα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, την Κυριακή 4 Μαΐου 2014.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνεται τα εμπορικά καταστήματα της Κομοτηνής να είναι ανοιχτά την Κυριακή 4 Μαΐου με ωράριο λειτουργίας 11.00- 15.00.
Καλές δουλειές στους συναδέρφους και προσεκτικές αγορές στους καταναλωτές.
Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας και προτιμούμε τις τοπικές επιχειρήσεις, είναι η καλύτερη επιλογή για όλους μας!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας