Ελλάδα: Μία χώρα που κτίσθηκε πάνω στα μπάζα από “μπάζα”

Ελλάδα μια χώρα που είναι μόνο για το θεαθήναι ….όχι για το ζην… πόσο μάλλον για το ευ ζην.

Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις μια  βαθιά ανοιχτή πληγή η οποία έχει καλυφθεί πρόχειρα με ένα ευφάνταστο τσιρότο για να φαίνεται περιποιημένη.

Η αλήθεια είναι πως η μισή χώρα κτίσθηκε πάνω στα μπάζα , που κάποια άλλα “μπάζα” νομιμοποίησαν , ενώ η επίβλεψη έχει ανατεθεί σε κάποια άλλα “μπάζα” , που δεν ξέρουν ούτε τις αρμοδιότητες τους , ούτε να διοικούν , ούτε έχουν την παραμικρή ευαισθησία και το μόνο που τους νοιάζει είναι η προβολή τους  και ο παχυλός μισθός τους.

Υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία πως αυτή η χώρα πρέπει να ξανακτισθεί από την αρχή; Δηλαδή αν είναι δυνατόν δημόσια κτίρια να κτίζονται πάνω σε μπαζωμένα ρέματα …και να τα πάει βόλτα ο χείμαρρος.

Τρομερή η καταστροφή στη Θεσσαλία , πλημμύρισε τόση έκταση όση κάηκε και στον Εβρο. 500 με 800 τόννους  νερού ανά στρέμμα έπεσε από τον ουρανό και δεν είχε που να πάει. Φυσικό επακόλουθο να φτάσει στα 1-2 μέτρα το νερό στον κάμπο και πάει η παράγωγη για τα επόμενα 1-2 χρόνια . Δεν θα κάνω λόγο για τους νεκρούς …δεν είναι της ώρας.

Είχαμε δυο τραγωδίες στην χώρα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών…μια φυσική που ήταν οι πλημμύρες και μια ασύμμετρη που ήταν ο Εβρος και απορώ αν κάτι επιτέλους θα διορθωθεί σ αυτή την χώρα.

Ναι ανάλογες καταστροφές γίνονται και σε άλλες χώρες λόγω της κλιματικής αλλαγής…χώρες πολύ πιο πλούσιες και προηγμένες από την δικιά μας…τέτοιου μεγέθους καιρική “επίθεση” δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις…αλλά σ εκείνες τις χώρες τουλάχιστον υπάρχει η δικαιολογία πως οι υποδομές λειτουργούσαν , ήταν ανοικτά τα ρεματα, καθαρισμένα τα ποτάμια, οι δρόμοι ήταν κτισμένοι πάνω σε στέρεα γη και όχι πάνω σε χώμα κτλπ.

Ας πω πρώτα ένα γενικό συμπέρασμα… τα περισσότερα δημοσια , περιφερειακά ή δημοτικά έργα που γίνονται είναι του άρπα κόλα…ελάχιστα τηρούν τις προδιαγραφές και όμως παραλαμβάνονται μέχρι να αποκαλύψει τα λάθη τους μια φυσική ή μη αιτία.

Ας πιάσουμε όμως και την κυβέρνηση που είτε βρίσκεται ακόμα σε καλοκαιρινές διακοπές ή κάθεται πάνω στο 41 % είτε απαρτίζεται από ανίκανους. Δηλαδή τι άλλο θα δούμε για να αλλάξουν πρόσωπα που έχουν δώσει ήδη δείγματα γραφής εδώ και πολλά χρόνια…αλλά συνεχώς επιβραβεύονται με νέα θέση. Αυτό φυσικά δεν αφορά την τωρινή κυβέρνηση αλλά είναι διαχρονικό και πολυκομματικό φαινόμενο δεκαετιών.

Δηλαδή τι να πει ο κόσμος που ζει αυτή την κόλαση και το μόνο που βλέπει να δουλεύουν σωστά σ αυτή την χώρα είναι όλοι οι μηχανισμοί εισπράξεων είτε του δημοσίου , είτε των τραπεζών είτε των fund. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει. 

Κύριοι που διοικείτε αυτόν τον τόπο…σε οποία βαθμίδα και αν ανήκετε , είτε κυβερνητική είτε κρατική είτε αυτοδιοικητική…συνέλθετε.

Δείτε τι κάνετε στην Ελλάδα από το 1945 και μετά. Μη συνεχίζετε να το κάνετε

Κανένα όφελος είτε κομματικό είτε χρηματικό δεν είναι υπεράνω του οφέλους για την πατρίδα.

Πεδίο δόξης λαμπρό να επαναιδρύσετε το κράτος  και να ξανακτίσετε την χώρα από την αρχή.

Και θέλετε και ένα τοπικό απλό παράδειγμα κακοτεχνίας της χώρας του θεαθήναι που ζούμε.

Κάποιοι οδοί του οικισμού του Κοσμίου εντάχθηκαν δια του δήμου μας  στο πρόγραμμα  ασφαλτόστρωσης ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ . Έπεσε η νέα άσφαλτος…περιχαρείς οι υπεύθυνοι βγήκαν τις δέουσες φωτογραφίες…και μέσα σε ούτε 2 εβδομάδες μέσα από τη νέα άσφαλτο φύτρωσαν αγριόχορτα . Γιατί; Μα απλά γιατί έγινε μια απλή επικάλυψη 2-3 εκατοστών της παλιάς ασφάλτου με νέα… ούτε ξήλωμα της παλιάς ως είθισται (και σίγουρα ήταν στις τεχνικές προδιαγραφές)…ούτε φυσικά θα υπήρχε η απαιτούμενη σύνθεση της ασφάλτου που έπεσε. Και αν καμιά φορά (θεός φυλάξει) πλημμυρίσει το Κόσμιο…θα ψάχνουμε να βρούμε σε ποιο σημείο έχει πάει περίπατο αυτός ο δρόμος.

Άλλο τα έργα…και άλλο τα πασαλείμματα

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας