Εκτός πραγματικότητας ο Μηταράκης

Είναι κάποιοι πολιτικοί που όχι μόνο υπουργοί δεν πρέπει να είναι …αλλά ούτε καν βουλευτές.

Δυστυχώς διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν μπόλικους από αυτούς.

Άλλοι κατέχουν τις θέσεις λόγω ονόματος άλλοι λόγω διασυνδέσεων και άλλοι γιατί απλά είναι υπάκουα παιδιά σε εντολές έξωθεν.

Ονόματα να μην λέμε αλλά 5-6 τέτοιους έχει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη… που είτε δεν κάνουν απολύτως τίποτα είτε εξυπηρετούν μόνο μεγαλοσυμφέροντα είτε επιδιώκουν να εμφανισθούν επιτυχημένοι , μη δίνοντας δεκάρα για τις επιπτώσεις των αποφάσεων τους.

Όταν ο κ Μηταράκης αποφάσισε την επέκταση και αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, δεν έγραψα τίποτα μια που αφελώς(δυστυχώς) υπέθεσα ότι κάποιος θα του πει, ότι δεν μπορείς να περιορίσεις 5-10 χιλ λαθρομετανάστες , όσο καλά και να είναι φυλασσόμενη η δομή.

Όπως είδαμε και στη Λέσβο  μια φωτιά αρκεί για να χάσεις τους λαθρομετανάστες για αρκετές ημέρες , να τους ψάχνεις και να μην τους βρίσκεις.

Και σε νησί μάλιστα που είναι και περιορισμένα τα όρια του.

Φαντασθείτε σκηνικό…με τον Ερντογαν να στέλνει τις ορδές του να περάσουν τα σύνορα όπως συνέβη πέρυσι …και από πίσω εκατοντάδες ή χιλιάδες διαφεύγοντες από το ΚΥΤ να προσπαθούν να τους βοηθήσουν οι να κατευθύνονται προς την ενδοχώρα.

Τι να σώσεις και τις να πρωτομαζέψεις; Θα είναι ένας άνισος αγώνας χαμένος από την αρχή. Φαντασθείτε δε να υπάρχει και κανένας νεκρός! Ο Έβρος σ αυτή την περίπτωση θα πέσει διπλωματικά…μια που μετά άντε να μαζέψεις την προπαγάνδα των Τούρκων από τη στιγμή που εμφάνιζαν νεκρούς …από πέρυσι κιόλας.

Και μην πουν οι ΜΚΟ και οι λοιποί πως στο ΚΥΤ θα φυλάσσονται τα γυναικόπαιδα…γιατί αυτά τα βλέπουμε μόνο σε προπαγανδιστικά πλάνα.

Στην Θράκη ζούμε όλοι μας…και βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια ποιοι περνάνε τα σύνορα…και συγγνώμη που θα τους πικράνω τους προπαγανδιστες…αλλά ούτε γυναίκα ούτε παιδί είδαμε να διασχίζουν την περιοχή. Άνδρες 18-25 χρονών βλέπουμε μόνο.

Και ξέρετε που πάει αμέσως ο νους μας ε;

Σε κάτι σύνηθες για τον Ερντογάν… να στέλνει  «δικούς» του σε περιοχές όπου θέλει να επέμβει. Το είδαμε να συμβαίνει στις χώρες τις βόρειας Αφρικής το είδαμε στη Συρία το είδαμε στην Αρμενία …το είδαμε παλιότερα, στο Κόσσοβο και στα Σκόπια .

Και τι σύμπτωση ε;

Ο Ερντογάν επιδιώκει την αναθεώρηση της συνθήκης της Λοζάνης…ενώ θέτει επισήμως πλέον και το θέμα της μειονότητας στη Θράκη, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Υπό αυτές τις συνθήκες …περίμενα ένα σθεναρό όχι στις προθέσεις του κ Μηταρακη.., από τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Περίμενα ένα μεγάλο όχι από την ηγεσία του Δ σώματος στρατού το οποίο έχει την ευθύνη ασφάλειας της Θράκης (αν και αυτό δεν ξέρουμε αν έχει ήδη διατυπωθεί μια που τα θέματα εθνικής ασφαλείας του στρατεύματος , όπως είναι φυσικό δεν δημοσιοποιούνται)

Περίμενα ένα σθεναρό όχι …από τους Θρακιώτες βουλευτές της ΝΔ…οι οποίοι όμως με άλλα ασχολούνται.

Όπως επίσης περίμενα ένα βροντερό όχι από την περιφέρεια ΑΜΘ.

Επίσης περιμένω την αποπομπή του κ Μηταράκη από την κυβέρνηση , σε περίπτωση που ισχύουν τα όσα φέρονται να είπε

Ενδιαφέρον σημείο η στάση μερίδας του αθηναϊκού τύπου…το οποίο αναφέρεται σε αντιδράσεις ακροδεξιών στον Εβρο!!! Και μη χειρότερα θα έλεγα.

Όπου λείπει η λογική επικρατεί η αγνοία.

Δεύτερο σημείο που προκαλεί ενδιαφέρον και η αρνητική στάση μεγάλης μερίδας της μουσουλμανικής μειονότητας ως προς τους λαθρομετανάστες-μια που ειναι τα συνήθεις θύματα της πορείας τους . Επιθυμούν σφραγισμένα σύνορα και ασφάλεια απο τους ομοθρήσκους τους μεν..αλλά άτομα με εντελώς διαφορετική κουλτούρα. Καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πόσο εύκολο ειναι πια από το τίποτα να υπάρξει ανάφλεξη στην περιοχή.

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά…Κάνεις δε λέει όχι στην  ενίσχυση με όλα τα μέτρα ασφαλείας του νυν ΚΥΤ του Φυλακίου Έβρου…ας το κάνουν φρούριο και ας διαμορφώσουν και τις υποδομές που λείπουν.

Όχι όμως στην επέκταση του …τελεία και παύλα.

Όταν θα φθάνει στα υπάρχοντα όρια της χωρητικότητας του…υπάρχει δίπλα και ο σιδηρόδρομος για μεταφορά σε άλλες δομές στην ενδοχώρα.

Και αυτό που ήθελα να ήξερα είναι ένα. Ποιος θα βάλει την υπογραφή του …ότι η επέκταση του ΚΥΤ δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την ασφάλεια των συνόρων. Ποιος θα πάρει το βάρος μιας τόσο σοβαρής απόφασης; Και μην ξεχνάμε… ο στρατός δεν μπορεί ή μάλλον δεν  επιτρέπεται να φυλάσσει το ΚΥΤ.

 

Πάντως σήμερα ο κ Μηταράκης για να χρυσώσει το χάπι  είπε

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέων δομών. Είναι ξεκάθαρο ότι η εθνική στρατηγική για τον Έβρο που λέει “καμία νέα δομή και καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη” δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται ποτέ ν’ αλλάξει» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι η ασφάλεια του Έβρου και των κατοίκων του συνιστά τη μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τα θέματα του ακριτικού νομού είναι προτεραιότητας για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι οι δύο υπουργοί ολοκληρώνουν σήμερα τη διήμερη επίσκεψή τους στον νομό Έβρου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας