Εκλογές ΝΟΔΕ Ροδόπης : Ο χρυσός εναντίον του χρυσού

 

Δύο ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στη Ροδόπη και ουδείς πριν ελαχίστων δεν ασχολείται.

Ο κορωναιός φταίει; Η λανθασμένη πολιτική του κόμματος στην Θράκη φταίει; Η βαθιά ριζωμένη πεποίθηση στον κόσμο πως ότι και να γίνει το κατεστημένο δεν πρόκειται να αλλάξει φταίει; Το ότι εδώ ο  κόσμος χάνεται και η Μαριώ χτενίζεται φταίει; – μια που στην καρδιά της νόσου και της ακρίβειας ,τα κόμματα ΝΔ ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ  βρήκαν ώρα να ασχολούνται με τα εσωκομματικά τους;

Καλώς ή κακώς τα κόμματα δεν εμπνέουν πλέον, πόσο μάλλον οι κομματικοί μηχανισμοί τους. Ξέρετε γιατί γίνεται αυτό;  Μα γιατί αποκόπτονται από τον κόσμο, τον οποίο θυμούνται μόνο όταν πλησιάζουν εκλογές.  Γιορτή δημοκρατίας- υποτίθεται- η προεκλογική περίοδος αλλά γιορτή μονοκρατορίας η  μετεκλογική.  Καμία έμπνευση , τίποτα το νέο, καμιά σοβαρή προσπάθεια απλώματος στην κοινωνία.

Υπό αυτές τις συνθήκες(      που μακάρι να αλλάξουν)  η ΝΔ στη Ροδόπη καλείται να εκλέξει το νέο Πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής , τα μέλη της καθώς και τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών επιτροπών.

Μια ματιά στις υποψηφιότητες μας πείθει ότι η ανανέωση των υποψηφίων υπερβαίνει κατά πολύ το 50% αλλά ορισμένα (λίγα) βαρίδια παραμένουν αμετακίνητα… ελέω θεού μάλλον.

Όσο αφορά τους δυο υποψήφιους ηγήτορες της διοικούσας επιτροπής Ροδόπης τον Γιάννη Τζαμπάζη και τον Μιχάλη Κακουλίδη δεν νομίζω κάν να τίθεται θέμα για το ποίος θα είναι ο νικητής. Το ενδιαφέρον περιορίζεται απλά στα ποσοστά που θα λάβει ο καθένας.

Προσκείμενοι στο στρατόπεδο του προέδρου του κόμματος και οι δύο ,λογικά δεν πρέπει να έχουν διαφορές μεταξύ τους στον γενικό τρόπο άσκησης της εξουσίας από την κυβέρνηση αλλά σαφώς υπάρχουν τεράστιες διαφορές σε πολιτικές τοπικού επιπέδου.

Η κύρια διαφορά ονομάζεται χρυσός!

Να γίνει η επένδυση ή όχι

Ναι λέει ο ένας , όχι ο άλλος.

Όχι λέει και η συντριπτική πλειοψηφία των Ροδοπιτών χωρίς όμως αυτό να πτοεί τα σχέδια αυτών που προωθούν την επένδυση.

Αν και χρυσοχόος στο επάγγελμα ο Γιάννης Τζαμπάζης αντιτίθεται σφόδρα στα χρυσορυχεία ενώ είναι  γνωστοί οι αγώνες του Μιχάλη Κακουλίδη υπέρ των χρυσορυχείων.

Σ αυτό το σημείο να προσθέσω πως ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής για την επένδυση του χρυσού αφού οι ζυμώσεις σε κεντρικό επίπεδο συνεχίζονται , αν και το βάρος  της επιτροπής προς το παρόν πέφτει στο ενδεχόμενο αν αποφασισθεί ή όχι η εκλογή Μουφτήδων.  (Αναλυτικά θα σας γράψω σε επόμενο άρθρο).

Αλλά ας επανέλθουμε στους 2 υποψήφιους προέδρους ρίχνοντας μια ματιά στο κομματικό τους παρελθόν. Ο Γιάννης Τζαμπάζης βάζει πρώτη φορά υποψηφιότητα σε τοπικό επίπεδο , αφού για δεκαετίες προσέφερε τις υπηρεσίες του στη γενική διοίκηση του κόμματος ως μέλος ή πρόεδρος οικονομικών υπηρεσιών.

Από την άλλη η Μιχάλης Κακουλίδης  που θέτει για δεύτερη συνεχόμενη φορά  υποψηφιότητα ,έχει μια θυελλώδη σχέση  έρωτα και μίσους με την ΝΔ  μια που επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του ΛΑΟΣ στη Ροδόπη, ενώ πριν 2  χρόνια λίγο πριν βάλει υποψηφιότητα ως πρόεδρος  για τις τις τοπικές εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ…εμφανιζόταν από τον Βελόπουλο ως αντιπρόσωπος του κόμματος του στη Ροδόπη.

Αυτά ως προς την εκλογή προέδρου

Ως προς τις εκλογές στα λοιπά όργανα η μάχη επικεντρώνεται στο ποιοι από τους 14 υποψηφίους ως μέλη ΝΟΔΕ θα μείνουν απ έξω αφού το σώμα είναι 9μελές  και ποιοι θα εκλεγούν ως εκλέκτορες για το συνέδριο του κόμματος.

Οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών επιτροπών θα πρέπει από τώρα να θεωρούνται εκλεγμένοι αφού δεν έχουν αντιπάλους.

Σημείωση

Μεγάλη η ένδεια της τοπικής ΝΔ σε υποψηφίους από τη μειονότητα (αλλά και αυτό θα σας το εξηγήσω σε επόμενο άρθρο)

Δ.Κ.

(Υ.Γ.)

Φυσικά ο τίτλος του άρθρου  και η μάχη  που περιγράφεται για την προεδρία ,είναι χάρη αστεϊσμού…για τον χρυσό

Ένας  και μοναδικός είναι ο υποψήφιος πρόεδρος για την ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Ροδόπης . Ο Γιάννης Τζαμπάζης.  Αλλά θα είχε ενδιαφέρον από εσωκομματικής απόψεως μια μάχη υπέρ ή κατά του χρυσού .

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας