Εδέσματα και αθλοπαιδιές από τον Σύλλογο των “Αγ. Θεοδώρων”

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου,Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με Αναπηρία,ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ ΝοητικήςΥστέρηση Ν. Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι” διοργάνωσε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωσε με αθλοπαιδιές, γλυκίσματα και διάφορα εδέσματα για τα άτομα του συλλόγου αλλά και το κοινό.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ. αλλά και το Τμήμα Μαγειρικής του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής.Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μαζί με τους φοιτητές του ΙΕΚ να δημιουργήσουν γλυκά εδέσματα και να τα προσφέρουν στον κόσμο. Παράλληλα, με τους εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ., που πραγματοποιούν την πρακτική τους στο Κέντρο Μέριμνας, τα παιδιά αθλήθηκαν και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια. Η γυμνάστρια του Συλλόγου βρισκόταν εκεί μαζί με τα παιδιά για να καθοδηγεί στο παιχνίδι που διοργανώθηκε,το μπότσι, που κυρίως παίζεται από άτομα με νοητική υστέρηση αλλά όχι μόνο.

Η Διευθύντρια του ΙΕΚ, κα. Κοτσάκη Ζαφειρούλα, εκπροσωπώντας και τους φοιτητές του Ινστιτούτου που βρέθηκαν εκεί, δήλωσε τη μεγάλη τους χαρά που συνδράμουν με ένα τόσο ενεργό ρόλο τόσο στη συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά και γενικότερα σε δράσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος, επισημαίνοντας πως τον ΙΕΚ θα είναι δίπλα στο σύλλογο και σε ο,τι διοργανώνει.

Η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου, κα. Ιωάννα Ντίνα, ανέδειξε στη συζήτηση μας ως μια ανάγκη του Συλλόγου τη συμμετοχή του κοινού της Κομοτηνής στα bazaarπου διοργανώνει ο Σύλλογος,με δημιουργίες των ίδιων των παιδιών,ώστε με τον τρόπο αυτό να στηριχτεί ο Σύλλογος και το Κέντρο και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα άτομα με νοητική υστέρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας