Είναι έτοιμη η Θράκη για την επίσκεψη Tσαβούσογλου;

Πριν πάει ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας στην Αθήνα…θα κάνει μια βόλτα από τη Θράκη.

Πρώτη φορά στα χρονικά συμβαίνει κάτι τέτοιο …μια που πάντα πρώτα γινόταν οι επίσημες συνομιλίες με την κυβέρνηση …και μετά άρχιζαν οι βόλτες.

Είναι που είναι στραβό το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες …λέτε να βρεθεί και ο γάιδαρος να το φάει;

Το ερώτημα είναι ποιος θα παραστήσει τον γάιδαρο.

Η Ελληνική πολιτεία είναι έτοιμη να απαντήσει σε τυχόν προκλήσεις;

Θα μπορέσει ανενόχλητα –αν θελήσει- υπουργός ξένου κράτους να αλλάξει στα λόγια την εθνικότητα ελλήνων πολιτών;

Ουδείς δεν ξέρει

Μέχρι τώρα πάντως οι επισκέψεις Τούρκων πολιτικών στην Θράκη- και τα όσα έλεγαν αυτοί-  θεωρούταν από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση ως μη λεγόμενα ή γινόμενα.

Και προσοχή… μην ξαναδούμε και πάλι το φαινόμενο…όλοι οι πολιτικοί της Θράκης να λείπουν σε δουλειές και να μην βρίσκονται στην περιοχή…αφήνοντας τον Τούρκο πολιτικό να αλωνίζει ελεύθερα.

Πάντως τα πρόσφατα δείγματα δεν είναι ελπιδοφόρα.

Π.χ.  μπορεί να θεωρηθεί ως άκρως επιτυχημένη πρόβα  η διαδήλωση που έγινε στην Ξάνθη…υπέρ των Παλαιστινίων

Σε κάθε ελεύθερη χώρα ο καθένας μπορεί να διαδηλώνει υπέρ όποιου θέλει …οπότε δεν τίθεται θέμα…αλλά από πού και ως που τα πομακοχώρια της Ξάνθης…ξύπνησαν μια μέρα…και είπαν δεν κάνουμε μια διαδήλωση υπέρ των ομόθρησκών μας Παλαιστινίων;  Θα μπορούσαν να κάνουν και σε χίλιες δυο άλλες περιπτώσεις όπου υπήρχαν θύματα μουσουλμάνοι…όπως στην Συρία πχ.

Φυσικά εντελώς τυχαία η σύμπτωση πως αυτή την χρονική συγκυρία…Ελλάδα και Ισραήλ είναι στενότατοι  σύμμαχοι στην ανατολική μεσόγειο …καθώς επίσης πως το Αιγαίο γεμίζει με δανεικά Ισραηλινής κατασκευής drones , προκειμένου να παρατηρείται και να αποτρέπεται η Τουρκική παραβατικότητα.

Φυσικά από το πλευρό του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν θα λείπουν και οι ψευτομουφτήδες… έχει παγιωθεί αυτό…ανεξαρτήτως αν αυτοί έχουν καταδικαστεί αρκετές φορές από τα δικαστήρια για αντιποίηση αρχής.

Οπότε ρωτάω…πότε επιτέλους το Ελληνικό κράτος θα υπερασπισθεί χωρίς ίχνος υποτέλειας και φόβου…τμήμα του Ελληνικού κράτους…δηλαδή την Θράκη.

Ένα μέρος που οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν.

Φυσικά φταίνε και οι ίδιοι οι Θρακιώτες οι όποιοι είναι χωρισμένοι σε χίλια κομμάτια. Οι χριστιανοί άλλοι είναι υπέρ των ΗΠΑ … οι περισσότεροι υπέρ της Ρωσίας (τους συμβουλεύω να ξαναδιαβάσουν την ιστορία)…ενώ η πλειονότητα των πολιτικών μας είναι υπέρ της Γερμανίας.

Υπέρ της Ελλάδας ποιοι είναι;

Λένε πως είναι όλοι.

Θεωρητικά ναι…αφού το πιστεύουν… αλλά το γίνεται από τη στιγμή που οι πολιτικές που υποστηρίζουν κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα στης Θράκης εξυπηρετούν.

Τα πολιτικά η προσωπικά πιστεύω του καθενός δεν μπορούν να «πολεμήσουν» αυτά που λένε οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης.

Και τι λένε;

Ένα ηχηρό …σώστε μας.

Και από πού να σωθούν;

Από την υποτέλεια που βρίσκονται… και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς παρά να υπακούσουν σε οδηγίες.

Τρία τα αγκάθια …που δεν μπορεί ή μάλλον δεν θέλει να λύσει το Ελληνικό κράτος.

  1. Καπνός
  2. Τουρκικά πανεπιστήμια
  3. Χρηματοδότηση.

Επιγραμματικά…για όσους δεν γνωρίζουν.

1.Όποιοι ελέγχουν τη διακίνηση καπνού στη Θράκη…ελέγχουν και τους παραγωγούς

Αν πάρουν το εμπόρευμα, σε ποια τιμή θα το πάρουν, πότε θα το πληρώσουν κτλπ

  1. Όποιου παιδί σπουδάζει στην Τουρκία …ασφαλώς επιθυμεί την ασφάλεια του η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα …παρέχεται με «ανταλλάγματα.»
  2. Όσο για τα χρήματα τι να πω. Απίστευτη η ροή μαύρου χρήματος… η οποία για αδιευκρίνιστο λόγο δεν μπορεί να πιασθεί. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο δέλεαρ;

 

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

Τίποτα.

Όχι γιατί το κράτος είναι ανίκανο.

Αλλά γιατί όπως δείχνουν τα φαινόμενα το φθινόπωρο θα έχουμε εθνικές εκλογές.

Ποιο κόμμα θα θελήσει να χάσει μερικές δεκάδες χιλ ψήφους;

Κανένα.

Οπότε ο τσαβούσογλου θα κάνει το σόου του…οι μουσουλμάνοι Θρακιώτες θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην τωρινή κατάσταση …και η ζωή θα συνεχισθεί οδηγώντας αυτό τον τόπο από το κακό στο χειρότερο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας