Δ.Π.Θ. και νομική : Μήπως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος;

Ξυπνάει στραβά μια μέρα ο υπουργός παιδείας…και λέει τι σκανδαλιά να κάνω σήμερα για να ξεσκάσω; Ας υποβαθμίσω το Δ.Π.Θ. ακυρώνοντας την συνένωση του με το ΑΤΕΙ ΑΜΘ και ιδρύοντας παράλληλα και μια νέα νομική σχολή σε απόσταση μόλις 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα…δηλαδή στην Πάτρα.
Έτσι άπλα είναι όμως τα πράγματα ;
Να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος;
Δεν σας έκαναν εντύπωση οι σφοδρές αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης στις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ο κ Γαβρογλου όσο αφορά το Δ.Π.Θ;
Είδατε καμία αντίδραση από το κόμμα των ΑΝΕΛ; Τους πατριώτες ντε….που υπερασπίζονται την Μακεδονία και την Θράκη ως την τελευταία ρανίδα του αίματος τους. Τσιμουδιά δεν έβγαλαν προς το παρόν.
Γιατί άραγε;
Και ναι…μόλις αρχίζω να ερευνώ την πίσω όψη του νομίσματος.
Ας δούμε πρώτα την δικαιολογία του υπουργείου ως προς την ματαίωση της ένωσης Δ.Π.Θ.- ΑΤΕΙ-ΑΜΘ.
Το ΔΠΘ είπαν δεν έχει Πρύτανη αλλά Πρυτανεύοντα , οπότε δεν μπορούν να συνεχιστούν οι διεργασίες συνένωσης των δύο ιδρυμάτων. Μα η σύγκλητος του ΔΠΘ δεν εξέλεξε νέο Πρύτανη ο οποίος αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες ;
Ποιο το κόλλημα; Ότι παύθηκε των καθηκόντων του ο εκλεγμένος κ Καραμπίνης για μια σειρά από θέματα τα οποία βρίσκονται υπό δικαστική έρευνα; Γελοίο ως επιχείρημα.
Κοιτάτε τώρα που μου έρχονται στο νου…δηλώσεις του ίδιου του κ Καραμπίνη…όσο και πολιτικών της Θράκης…πως η δίωξη εναντίον του και η παύση των καθηκόντων του οφείλεται σε κομματική δίωξη επειδή εκτελούσε εθνικό εργο.
Έχω την γνώμη μου για τον κ Καραμπίνη όπως την έχουν και οι περισσότεροι Θρακιώτες που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Δ.Π.Θ. αλλά δεν θα πάρω θέση και απλά χαριτολογώντας θα πω …πως ίσως εκτελούσε πολλά έργα.
Δείτε ντρίπλα που θα κάνω τώρα…και θα σας παω σε απόσπασμα της κατάθεσης ανώνυμου μάρτυρα για την novartis
“Η Νοβάρτις την περίοδο 2008 – 2009 είχε εμβόλια για το H1N1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ του κινδύνου της πανδημίας στη μέγιστη βαθμίδα πέντε. Με τον ανωτέρο τρόπο ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού ήταν στην συγκεκριμένη περίπτωση αναντίστοιχα υψηλό (υπερπολλαπλάσιο) σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό.”
Κατά ένα περίεργο λόγο ο μάρτυρας λέει μετά βεβαιότητος πως ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον Κ Καραμανλή ο οποίος τελούσε εν αγνοία. Μας παρουσιάζει δηλαδή ένα κρυφό του ταλέντο ,να βρίσκεται εντός του εγκεφάλου του πρώην Πρωθυπουργού…και να βλέπει πως παρασύρθηκε εν αγνοία του. Εκτός κι αν ο μάρτυρας δεν έχει κρυφά ταλέντα…αλλά ήταν πέριξ του στενού κύκλου του Κώστα Καραμανλή.
Φυσικά πιθανότερη εξήγηση είναι να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω και απλά να πρόκειται περί μυθοπλασίας ή κάποιος τον δασκάλεψε να τα πει, προκειμένου ο ανώνυμος μάρτυρας να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης μια που είναι και ο ίδιος κατηγορούμενος.
Ποιος μίλησε πρώτος προ καιρού για την υπόθεση νοβάρτις και μάλιστα ήταν πλήρως πληροφορημένος για την εξέλιξη της;
Ο Πάνος Καμμενος φυσικά …
Τέλος οι τρίπλες και ξαναγυρίζω στην άλλη όψη του νομίσματος….δηλαδή το Δ.Π.Θ.
Ερώτημα
Άραγε υπάρχει περίπτωση, όλα τα εμπόδια που μπαίνουν στο Δημοκριτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να έχουν σαν στόχο και τον Πρυτανεύοντα; Μήπως συνεχίζει να ψάχνει κάτι; μήπως βρήκε κάτι; μήπως δεν κάνει χατίρια σε κάποιους;
Δίκαια θα αναρωτηθείτε ….μα καλά μετάνοιωσε το υπουργείο που έπαυσε των καθηκόντων του τον προηγούμενο πρύτανη, ή απογοητεύθηκε που δεν εκλέχθηκε κάποιος της αρεσκείας του; ή μήπως έβαλε τώρα το χεράκι του ο μικρός κυβερνητικός εταίρος;
Όλα πιθανά στην πολιτική…και ιδίως αν πρόκειται για συμφωνίες που γίνονται στην πλατεία Κολωνακίου.
Ειδικά στην Θράκη, δεν είναι πλέον μυστικό πως υπάρχει εδώ και πολύ καιρό έντονο πολιτικό φλερτ μεταξύ στελεχών της ΝΔ και της ηγεσίας των ΑΝΕΛ.
Ακριβώς γιαυτό το λόγο ψάχνω να δω και την άλλη όψη του νομίσματος. Όσο ανίκανη και αν είναι μια κυβέρνηση, όσο και αν δεν την διακατέχει αίσθημα εθνικοφροσύνης…δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι σε μια περιοχή που είναι η φτωχότερη της Ελλάδας και έχει σαν κύριο οικονομικό στήριγμα το πανεπιστήμιο της.Δεν θέλω να πιστέψω πως ισχύει κάτι τέτοιο…
Εκτός κι αν ισχύει το ακόμα χειρότερο σενάριο…δηλαδή και ανίκανη να είναι η κυβέρνηση …και να μην της καίγεται καρφί για το μέλλον της Θράκης…αλλά και κάποιοι να τους βολεύει να την ωθούν σε τέτοιες πολιτικές…για να μας σώσουν μετά ως συνήθως.

Δ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας