Δύσκολα τα πράγματα τελικά για τον Τοψίδη

Φαίνεται πως δυσκολεύει η κατάσταση για τον επιμελητηριακό πρόεδρο και υποψήφιο Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη μετά και την κοινή απόφαση του Χρήστου Μέτιου και του Δημήτρη Πέτροβιτς να συνεργαστούν για τις επερχόμενες εκλογές. Αυτό αλλάζει το τοπίο αφού η πίτα των νεοδημοκρατικών ψήφων θα μοιραστεί τελικά στα δύο και όχι στα τρία, με τη ζυγαριά να γέρνει στην περίπτωση αυτή υπέρ του Περιφερειάρχη.

Σαφώς και η απόφαση Πέτροβιτς δεν ευνοεί μόνο τον Χρήστο Μέτιο αλλά και τον ίδιο μιας και γίνεται κατανοητό από τις μέχρι τώρα επιλογές Μέτιου πως το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Αναγέννησης θα απαρτιστεί από δυνατά ονόματα. Άποψη μου, την οποία έχω εκφράσει εδώ και καιρό, είναι πως την επιλογή Πέτροβιτς θα ακολουθήσουν και οι Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης και Ξάνθης. Και, εδώ που τα λέμε, μια τέτοια επιλογή θα είναι υπέρ τους.

Έκπληξη παρ’ όλα αυτά προκάλεσε η προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση του Τοψίδη στην Ξάνθη στις 17 Μαρτίου, δύο μέρες μετά δηλαδή από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ίδια πόλη στις 15 Μαρτίου. Για να σας πω την αλήθεια δεν μπορούσα να σχηματίσω γνώμη για το αν ο κ. Τοψίδης θα επιλέξει να παρευρεθεί στην ομιλία του Προέδρου της ΝΔ. Αλλά, όπως διάβασα σε site γειτονικού νομού, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σχεδιάζει να πάει στην ομιλία. Εκεί θα είμαστε πάντως για να αποθανατίσουμε την άβολη χειραψία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μήπως η εκδήλωση Τοψίδη είναι ένα μήνυμα «επίδειξης ισχύος» και ανεξαρτησίας από τον ίδιο προς τον Πρόεδρο της ΝΔ;

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, είναι γνωστό πως στελέχη της ΝΔ στηρίζουν τον Χριστόδουλο Τοψίδη και ενισχύουν το συνδυασμό του με έμπιστους τους, πηγαίνοντας έτσι αντίθετα σε Μέτιο και Μητσοτάκη. Πολύ ριψοκίνδυνο αυτό. Πάντως, με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα για τις Περιφερειακές εκλογές…ίσως και για τις εθνικές.

ΜΓ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας