Δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κομοτηνής επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

0 - Αντίγραφο

0Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κομοτηνής θα ήθελαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους σε όλους/-ες όσοι/-ες συνετέλεσαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων που διοργανώθηκαν από το Συμβουλευτικό Κέντρο (ΣΚ) στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών». Σκοπός των δράσεων αυτών ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για θέματα βίας κατά των γυναικών, όπως επίσης και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΣΚ. Το πρόγραμμα των δράσεων του ΣΚ περιλάμβανε τα ακόλουθα:
Ανοιχτή Ημέρα (Open Day) ενημέρωσης του κοινού. Από τις πρώτες ώρες λειτουργίας, τα στελέχη του ΣΚ υποδέχθηκαν πολίτες, καθώς και μέλη συλλόγων γυναικών, οι οποίοι/-ες και ενημερώθηκαν από το προσωπικό σχετικά με τις υπηρεσίες του ΣΚ Κομοτηνής. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, ενημέρωση για το έργο των Συμβουλευτικών Κέντρων της ΓΓΙΦ από τα στελέχη του ΣΚ στους/στις φοιτητές/-τριες του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών Θράκης, των οποίων η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, με την παρουσία και της καθηγήτριας του Τμήματος κ. Σ. Χατζηφωτίου. Από τα στελέχη του ΣΚ κ. Λ. Λιούρτα (Ψυχολόγο) και κ. Ε. Γουντουδάκη (Κοινωνική Λειτουργό), πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δραστηριότητες που βοήθησαν στην κατανόηση των έμφυλων στερεοτύπων και τον συσχετισμό τους με εμπειρίες ανισότητας, διακρίσεων και βίας μεταξύ των δύο φύλων. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με συνεντεύξεις προς τα τοπικά ΜΜΕ από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Ε. Γουντουδάκη.
Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε κεντρικά σημεία της Κομοτηνής, με τη συμμετοχή μελών του Ερυθρού Σταυρού και του Συλλόγου Γυναικών της Αστυνομίας, καθώς και φοιτητών/-τριών.
Προβολή της ταινίας: «Μέσα από τα μάτια σου» (Te doy mis ojos) στην αίθουσα της Καπναποθήκης του Δήμου Κομοτηνής (Κυψέλη Πολιτισμού). Προηγήθηκαν ομιλίες από τα στελέχη του ΣΚ κ. Λ. Λιούρτα (Ψυχολόγο) και κ. Β. Κοτζαθανάση (Νομικό).
Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με ζωντανή συνέντευξη στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του «Παρατηρητή» της Θράκης, στο πλαίσιο 2ωρης νεανικής ενημερωτικής εκπομπής (16:00-18:00), από τα στελέχη του ΣΚ κ. Λ. Λιούρτα και κ. Β. Κοτζαθανάση.

Για το ΣΚ Κομοτηνής,

Θεοδώρα Ραχμανίδου, Διοικητική Υπάλληλος
Λιζέτα Λιούρτα, Ψυχολόγος
Έφη Γουντουδάκη, Κοινωνική Λειτουργός
Βιβή Κοτζαθανάση, Νομικός

Εγγραφείτε στο Newsletter μας