Δοκιμαστικα της ΑΕΚ στη Κομοτηνή

Το διήμερο 25-26/2 πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της ΕΠΣ δοκιμαστικά απο την ομάδα της ΑΕΚ. Στελέχη της ομάδας σε συνεργασία με την ομάδα του Σπάρτακου των Αγίων Θεοδώρων παρακολούθησαν προπονήσεις μικρών ποδοσφαιριστών τόσο απο τον ”Σπάρτακο” όσο και απο άλλες ακαδημίες της Ροδόπης και των γειτονικών νομών. Η μεγάλη απούσα ήταν η Ακαδημία του Πανθρακικού η οποία έθεσε -απαγορευτικό- στα παιδιά να συμμετέχουν στα δοκιμαστικα.

Στο ”IPATRIDA.GR μίλησε αποκλειστικά ο κ.Σίσκος, συντονιστής εκπαιδευτικής οργάνωσης του δικτύου της ΑΕΚ, οποίος μαζί με το κ. Λέτσα,υπεύθυνο τμήματος Scouting της ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκονται στη Κομοτηνή για τα δοκιμαστικά. Όπως μας είπε η ΑΕΚ αποφάσισε να κάνει δοκιμαστικά σε 6 πόλεις γεωγραφικά ανα την Ελλάδα και είναι η πρώτη φορα που γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο. Για την Κομοτηνή δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά τα οποία ανήκουν στο δίκτυο της ΑΕΚ, όπως ο Σπάρτακος αλλά και σε παιδιά εκτός δικτύου απο ακαδημίες των γύρω νομών να δοκιμαστούν.

Οι αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά απο τους ενδιαφερόμενους -γεννημένων απο το 2000 εως το 2005- στο site της ΑΕΚ όπου είχε αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση και στη συνέχεια έγινε έλεγχος των αιτήσεων και υπήρξε συγκεκριμένος αριθμός αθλητών που επιλέχθηκαν ωστε να υπάρχει <<ποιότητα και έλεγχος>> στα δοκιμαστικά όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε φυσικά πως οι 2 μέρες δεν είναι αρκετές για να υπάρχει μια πλήρη εικόνα αλλά είναι προτιμότερο απο απλές πληροφορίες οτι κάποιος παίκτης είναι καλός. Μέσα απο αυτή τη διαδικασία και τις πολλαπλές ασκήσεις γίνεται καταγραφή των ικανοτήτων των παιδιών. Μετά τη πρώτη αυτή φάση, τα παιδιά τα οποία θα επιλεχθούν θα κληθούν στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ για τη δεύτερη φάση και στη συνέχεια και σε μια τρίτη η οποία αποτελεί το τελευταίο δοκιμαστικό πριν τη είσοδο στις Ακαδημίες. Οι ηλικίες 11-12 ετών λόγω του οτι δεν είναι έτοιμοι να εγκατασταθούν στην Αθήνα και να επανδρώσουν τις ακαδημίες της ΑΕΚ, παρακολουθούνται μέχρι τη κατάλληλη ηλικία

Τέλος ο κ.Σίσκος απάντησε και σε μια ερώτηση η οποία απασχολεί μεγάλη μερίδα αθλητών οι οποίοι θέλουν να δοκιμαστούν σε μεγάλες ομάδες και με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει αυτό. Όπως μας τόνισε, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω των δοκιμαστικών όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε στη Κομοτηνή ή με τη πρόταση Scouter της ομάδας που παρακολουθούν αγώνες ανα την Ελλάδα γι αυτό το λόγο.

Το Σαββατοκύριακο στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων θα πραγματοποιηθούν αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ διάφορων ηλικιακά τμημάτων των συνεργαζόμενων σχολών του Σπάρτακου και του Έβρου Σουφλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας