Διεξαγωγή Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Βορείου Ελλάδος στην Κομοτηνή

Έπειτα από την επιτυχή διοργάνωση του ποδηλατικού αγώνα που έλαβε χώρα το 2014, η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανέλαβε την διοργάνωση ποδηλατικού αγώνα δρόμου με την άμεση συνεργασία του Π.Σ.Κ. ¨ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ” και με υποστηρικτές την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (περιφερειακή ενότητα Ροδόπης), την ΔΕΚΕΠΑ Κομοτηνής και τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, με την ονομασία “Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ αντοχής και ατομικής χρονομέτρησης” τo Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου 2015 στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή. Ο αγώνας ήδη έχει ήδη ενταχθεί στο εθνικό ημερολόγιο αγώνων ποδηλασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Την Κυριακή ο αγώνας αντοχής θα καλύπτει την διαδρομή, η οποία είναι μήκους 128,5 χλμ και θα περιλαμβάνει την διέλευση από τους βασικότερους θερινούς προορισμούς του Ν.Ροδόπης δηλαδή χωριό Φανάρι , Μέση , Γλυφάδα, Παγούρια, Νέο Σιδηροχώρι, Ανδριανή, Αγ Θεώδοροι, Ξυλαγανή, Μαρώνεια, Προσκυνητές.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το ακόλουθο:
Κυριακή 10 Μαΐου ΑΝΤΟΧΗΣ, Ανδρών, Εφήβων
ΚαταγραφήΔΙΑΔΡΟΜΗ 128,5 χλμ.
ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΦΑΝΑΡΙ – ΑΡΩΓΗ – ΜΕΣΗ- ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΑΓΟΥΡΙΑ – Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ – Ν. ΑΝΔΡΙΑΝΗ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΞΥΛΑΓΑΝΗ – ΙΜΕΡΟΣ – ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ – ΜΑΡΩΝΕΙΑ – ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ – ΞΥΛΑΓΑΝΗ – ΔΟΥΚΑΤΟ – ΚΟΣΜΙΟ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: (πάρκο Κομοτηνής)
10:00 εκκίνηση Εφήβων – Ανδρών (πιθανή ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή 13:15)
Τερματισμός στο πάρκο Κομοτηνής

Κυριακή 10 Μαΐου ΑΝΤΟΧΗΣ, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων, Μάστερς.
Καταγραφή1ΔΙΑΔΡΟΜΗ 77 χλμ.
ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΦΑΝΑΡΙ – ΑΡΩΓΗ – ΜΕΣΗ- ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΑΓΟΥΡΙΑ – Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙ – Ν. ΑΝΔΡΙΑΝΗ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΔΟΥΚΑΤΟ – ΚΟΣΜΙΟ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ.
ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ: (πάρκο Κομοτηνής)
10:20 εκκίνηση Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων.
10:25 εκκίνηση Μάστερς (πιθανή ώρα τερματισμού πρώτου αθλητή 12:30)
Τερματισμός στο πάρκο Κομοτηνής

Το έναυσμα για την στήριξη του αγώνα είναι η ήδη υπάρχουσα εμπειρία μας τόσο από την συμμετοχή μας σε ανάλογους αγώνες αλλά και από την διοργάνωση του περσινού αγώνα , η οποία έχει δείξει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της διεξαγωγής ενός αγώνα ποδηλασίας για την τοπική κοινωνία. Είναι δυνατή η τουριστική προβολή καθώς ο αγώνας προσελκύει αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους από περιοχές εκτός Ν.Ροδόπης. Να σημειωθεί ότι θα γίνει πρόσκληση αθλητών όλων των ποδηλατικών σωματείων που ανήκουν στην Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπρόσθετος ο αγώνας θα είναι βαθμολογούμενος , που σημαίνει την αυτόματη προσέλκυση αθλητών.
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους θεατές, αυτοκινητιστές αλλά και αγρότες σχετικά με την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν κατά μήκος της διαδρομής κατά την διάρκεια του αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί σε ανοικτό δημόσιο δρόμο. Έχει γίνει η μέγιστη προσπάθεια, ώστε ο αγώνας να είναι διασφαλισμένος από άποψη ασφάλειας, τόσο με την βοήθεια των εθελοντών αλλά και με την επιτήρηση του αγώνα από τους κριτές μοτοσικλετιστές αλλά και περιπολικών της τροχαίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας