Διαμαρτυρία του συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Σουφλίου

Άλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει, δυστυχώς με όχι λιγότερα προβλήματα από την προηγούμενη.
Η πρώτη εβδομάδα βρίσκει το σχολείο μας – που υποτίθεται ότι είναι πρότυπο – αποδυναμωμένο από προσωπικό. Μετά τις μετακινήσεις των δασκάλων, όχι ολοήμερο και τάξη υποδοχής δεν μπορεί να λειτουργήσει, αλλά και το ημερήσιο πρόγραμμα 8:00 – 14:00 δεν βγαίνει.
Λείπουν αυτή τη στιγμή όλοι οι καθηγητές ειδικοτήτων (αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής κλπ), αφού στις τοποθετήσεις του μειωμένου προσωπικού προηγήθηκαν και πάλι οι μεγαλύτερες πόλεις του νομού μας κι εμείς αναμένουμε πότε θα γίνουν νέες τοποθετήσεις και πότε κι αν θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.
Οι δύο δρόμοι πρόσβασης στο σχολείο εξακολουθούν να είναι σε άθλια κατάσταση και να αποτελούν κίνδυνο κατά τη μετακίνηση με λεωφορεία και Ι.Χ. των μαθητών.
Όλοι μας διάγουμε μέρες δύσκολες . Πιστεύουμε ωστόσο πως όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί, κάποια πράγματα όπως η παιδεία και η υγεία πρέπει να μένουν αδιαπραγμάτευτα.
Τα παιδιά μας είναι για τον καθένα ό,τι πιο πολύτιμο έχει, αλλά είναι και για τη χώρα ό,τι πιο πολύτιμο έχει, γιατί είναι το μέλλον της.
Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να σωπάσουμε μπροστά στη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Μπορεί για κάποιους πολιτικούς στα κανάλια να είναι εύκολη υπεκφυγή όταν δηλώνουν ότι όλα είναι θέμα παιδείας, εμείς όμως το πιστεύουμε, το εννοούμε: Θέλουμε, περιμένουμε, απαιτούμε από το σχολείο πολλά.
Αλλά για να έχει να δώσει ένα σχολείο πρέπει να έχει και άρτια υλικοτεχνική υποδομή και πληρότητα σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι να μπορούν να έχουν το κεφάλι ψηλά ώστε να το διδάξουν αυτό και στα παιδιά μας και να μην έχουν τη μισή τους ζωή χιλιόμετρα μακριά, ώστε απερίσπαστοι να κάνουν τη δουλειά τους.
Συκοφαντημένοι και ταπεινωμένοι εκπαιδευτικοί θα βγάλουν πολίτες σκυφτούς και μοιρολάτρες και τέτοιοι πολίτες δεν θέλουμε να είναι τα παιδιά μας.
Γι’ αυτό καλούμε την Παρασκευή 20/09/2013 μαθητές και γονείς σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις και την απίστευτη αναστάτωση που επικρατεί στα σχολειά μας τούτο το Σεπτέμβρη.
Να μην στείλει κανείς μας το παιδί του στο σχολείο την Παρασκευή, να μαζευτούμε όλοι οι γονείς έξω από το σχολείο, στις 8:00 το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Δεν φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τα πάντα ή να λύσουμε τα προβλήματα με μια μέρα διαμαρτυρίας. Θέλουμε απλά να εκφράσουμε την ανησυχία μας, να δηλώσουμε πως είμαστε εδώ, πως τα προβλήματα του σχολείου μας αφορούν και μας καίνε και πως δεν γίνεται κάθε χρόνο να σωπαίνουμε. Πως αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη «συνήθεια» του να μην λειτουργεί τίποτε ολοκληρωμένα τουλάχιστον για όλο το Σεπτέμβρη ενίοτε και τον Οκτώβρη κάθε χρόνο.
Πέρυσι έλειπαν τα βιβλία, φέτος οι δάσκαλοι, του χρόνου τι;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας