Διαμαρτυρία Οπωροπωλών – Λαχανοπωλών Κομοτηνής για το παρεμπόριο

Η Διοίκηση και τα μέλη του Σωματείου Οπωροπωλών – Λαχανοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις διαστάσεις που έχει λάβει το παραεμπόριο φρούτων και λαχανικών σε ολόκληρο τον Νομό αλλά και ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής.

Η εικόνα που παρουσιάζεται καθημερινά φανερώνει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο και όχι μόνο δυναμιτίζει τον κλάδο μας αλλά παράλληλα ενισχύεται ο φαύλος κύκλο της ύφεσης και της παραοικονομίας στερώντας έτσι το κράτος από έσοδα.

Οι πλανόδιοι πωλητές φρούτων και λαχανικών έχουν μετατρέψει την πλατεία και την Βενιζέλου αλλά και πάρα πολλά άλλα σημεία της πόλης από περιστασιακά σε μόνιμα στέκια, αποβαίνοντας με την δραστηριότητά τους εις βάρος των επαγγελματιών του κλάδου.

Επιπρόσθετα, κι ενώ δίδονται άδειες σε παραγωγούς για πώληση συγκεκριμένων προϊόντων, οι άδειες αυτές καταπατούνται και εμπορεύεται τελικά ο κάθε ένας ότι θέλει και επιθυμεί, και όλα αυτά χωρίς να διενεργούνται έλεγχοι και οδηγώντας μοιραία σε οικονομικό μαρασμό την μερίδα των οπωροπωλών καταστηματαρχών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας