Διακρατική πρωτοβουλία Νέων “Life Ride / Ζωή Ποδήλατο!

Η System and G σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, διοργανώνουν στην Κομοτηνή τη διακρατική πρωτοβουλία Νέων “Life Ride / Ζωή Ποδήλατο!” 02 – 09 Απριλίου 2014. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 20 νέοι από 4 διαφορετικές πόλεις. Την Κομοτηνή, το Όλομουτς (Τσεχία), το Βιτέρμπο (Ιταλία) και την Γιάλγκαβα (Λετονία).Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή γίνονται με τη συμμετοχή και τη στήριξη του ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» και της ομάδας «On Bikes-Ποδηλάτες Κομοτηνής».

Στόχος της δράσης, είναι να προωθηθεί ένας υγιής τρόπος ζωής με σεβασμό προς το περιβάλλον μέσα από τη σωστή διατροφή και την άσκηση. Η διακρατική πρωτοβουλία νέων “Ζωή Ποδήλατο”, προβάλει το ποδήλατο ως μία λύση για ένα καλύτερο τρόπο ζωής. Ο τίτλος καταδεικνύει επίσης πως χωρίς προσπάθεια δεν επιτυγχάνουμε τίποτα. Οι νέοι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τρόπους οι οποίοι ταυτόχρονα ευεργετούν τόσο τους ίδιους όσο και το περιβάλλον. Κάνοντας πράξη το «αγαθά κόποις κτώνται!» οι νέοι θα υιοθετήσουν ένα «πράσινο» και συνάμα ευεργετικό προς την ίδια την υγεία τους τρόπο ζωής. Πρώτο βήμα : Χρησιμοποιώντας το ποδήλατο μας!

Για 7 ημέρες, οι 20 συμμετέχοντες θα ζήσουν και θα δράσουν στην πόλη μας. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων μη τυπικής μάθησης το οποίο περιλαμβάνει παιχνίδια, ενημερωτικές δράσεις, διασκεδαστικές δραστηριότητες, καθαρισμούς και φυσικά ποδηλατοδρομία οι νέοι όχι μόνο θα εκπαιδευτούν στους στόχους του προγράμματος αλλά και θα ενημερώσουν τους πολίτες της Κομοτηνής σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας