Διακομματική ασυνεννοησία

Για το καλό της Θράκης και μόνο …μπορούμε να θεωρήσουμε πετυχημένη την πρώτη επίσκεψη κλιμακίου της διακομματικής στην Κομοτηνή.
Δεν ήταν αυτό που ονειρευόμασταν βέβαια…μια που άνοιξαν αχρείαστες πληγές, οι οποίες ελπίζουμε να μην πάρουν καιρό να κλείσουν.
Τα υπόλοιπα κόμματα πάντως δήλωσαν πως το πρόγραμμα των συναντήσεων της διακομματικής επιτροπής με τους φορείς της Ροδόπης…καταρτίστηκε αποκλειστικά από την Πρόεδρο της επιτροπής κας Ντόρας Μπακογιάννη.(αν και προσωπικά έχω την αίσθηση πως Ντόρα υιοθέτησε … αν όχι όλο …τουλάχιστον μεγάλο μέρος των προτάσεων για τις συναντήσεις …που της έκαναν στελέχη της ΝΔ στην Ροδόπη.)
Μετά την παράλειψη στο πρόγραμμα της συνάντησης με τον Μουφτή της Κομοτηνής…ένα νέο μέτωπο άνοιξε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ Γιάννη Γκαράνη ο οποίος αποχώρησε από την σύσκεψη της επιτροπής στην περιφέρεια με το αιτιολογικό πως ο μεγαλύτερος δήμος του νομού…δεν μπορεί να στερείται του δικαιώματος , να εκθέσει κατ ιδίαν στην επιτροπή τις προτάσεις του… όπως είχαν κάνει νωρίτερα οι δήμαρχοι Μαρωνείας-Σαπών και Αριαννών.
Ψιλοαλαλούμ και με τους τοπικούς βουλευτές , οι οποίοι δεν παρέλειψαν να κάνουν κι αυτοί προτάσεις στην επιτροπή! Θα μπορούσε κανείς να πει… πως πρότειναν στον εαυτό τους…μια αποτελούν μέλη της επιτροπής. Προτάσεις τις οποίες φυσικά έχουν χιλιοπροτείνει.
Αυτό που κρατάμε από τις δηλώσεις της κας Μπακογιάννη είναι πως η επιτροπή θα κάνει δεκτές μόνο τις προτάσεις που μπορεί να υπάρξει σίγουρη χρηματοδότηση…και δεν θα ακολουθήσει την οδό των βαρύγδουπων υποσχέσεων για μεγάλα έργα …που ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπόσχονται κάποιοι. (καρφί ήταν αυτό τώρα…αλλά δεν ξέρω για ποιόν).
Οι υπόλοιπες συναντήσεις με τους φορείς που δεν χωρούσαν στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν …όπως δηλώθηκε… στην επόμενη άνοδο της επιτροπής στην Θράκη.
(Αν υπάρξει βέβαια δεύτερη άνοδος….μια που τα μέτρα για τον covid-19 καραδοκούν…και ο χρόνος που απομένει για να ολοκληρώσει η επιτροπή το έργο της δεν είναι ικανοποιητικά αρκετός.)
Στα παραλειπόμενα της επίσκεψης τώρα.
Η κα Μπακογιάννη όπως ήταν αναμενόμενο συνοδευόταν από την κ Μάγδα Γιαμουστάρη και την οικογένεια της…την οποία όμως κα Γιαμουστάρη θα την συναντήσει επισήμως αύριο Κυριακή ως πρόεδρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Η κοινή λογική θα έλεγε πως η επίσκεψη στο Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο θα μπορούσε να είναι ο πρώτος σταθμός της επιτροπής στην Κομοτηνή ή μάλλον ο δεύτερος μετά τον Μητροπολίτη…ώστε να μην υπάρχουν καν παραλειπόμενα.
Τέλος σήμερα ήταν μια πολλή δύσκολη ημέρα για την Ντόρα….σαν σήμερα 31 χρόνια πριν…το 45άρι της 17Νοέμβρη …έπαιρνε την ζωή του Παύλου Μπακογιάννη. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να γίνει καμία κριτική σε όσα απάντησε στον δήμαρχο Κομοτηνής κ Γκαράνη. Το γεγονός θεωρείται μη γενόμενο.
Πάμε παρακάτω.
Πάνω απ όλα η Θράκη.

ΥΓ
Περίεργη πάντως η σύνθεση της διακομματική… η πρόεδρος οι 3 βουλευτές της Ροδόπης…και ένας βουλευτής του ΚΚΕ. Κανονικά αυτοί που δεν γνωρίζουν την Ροδόπη…και δεν έχουν ακούσει 100 φορές τους φορείς και εχουν συζητήσει μαζί τους…δεν έπρεπε να έρθουν;
Μόνοι μας τα είπαμε…μόνοι μας τα ακούσαμε;

Δ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας