Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis και του Mega, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα», δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του και με βάση την εκτίμηση ψήφου μπορεί να διεκδικήσει σε δεύτερες κάλπες την αυτοδυναμία.

Η δημοσκόπηση της Metron έχει μεγάλη σημασία καθώς το δείγμα, 2.105 άτομα, είναι το μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλες έρευνες κι έχει «πιάσει» και το debate.

Eνδιαφέρον είναι το εύρημα για τις απαντήσεις όσων λένε ότι θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα. Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές φαίνεται να έχουν επιλέξει τι θα ψηφίσουν κι έτσι το ποσοστό πέφτει μέσα σε μία εβδομάδα από 8,5% σχεδόν στο μισό και στο 4,8%.

Δεν θα ψηφίσουν δηλώνει το 2,9% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος επίσης υποχωρεί στο 9,4%. Συνολικά άκυρο – λευκό, δεν θα ψηφίσουν και αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνουν ποσοστό γύρω στο 14%, σημαντικά χαμηλότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση που ήταν πάνω από 17%.

Στην εκτίμηση ψήφου τώρα η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%, μια διαφορά άνω των 8 μονάδων δηλαδή. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 7,4%, η Ελληνική Λύση μπαίνει στη Βουλή με 3,3%, στο 4,4% το ΜέΡΑ 25, στο 2,5% και παλεύει για τη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, στο 1,3 η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη.

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει την σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας είναι η παράσταση νίκης. Βρίσκεται στο 70% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και 2% του ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κ. Μητσοτάκης με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 22%.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας