Δηλώσεις συμμετοχής για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής

Το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής ολοκλήρωσε με επιτυχία την θητεία του, δίνοντας τη σκυτάλη στο επόμενο.

Για τη σύσταση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής ενημερώνονται όλοι οι νέοι ηλικίας 16-30 ετών, ότι έχουν ανοίξει οι αιτήσεις υποψηφιότητας.

Κάθε ενδιαφερόμενος νέος μπορεί να δηλώσει την υποψηφιότητά του συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση, η οποία έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono https://www.exagonokomotini.gr/dimotiko-symvoylio-newn/

Η διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης είναι η εξής:

Μπαίνετε στο site: exagonokomotini.gr και επιλέγετε την κατηγορία «Δημοτικό Συμβούλιο Νέων». Εκεί θα βρείτε την αίτηση προς συμπλήρωση.

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 22:00.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής είναι μία οργανωμένη συλλογική δομή που στόχο έχει να συμβάλλει στη διεύρυνση της συμμετοχής, ενεργοποίησης και έκφρασης των νέων σε τοπικό επίπεδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής  και με την υποστήριξη και την συνεργασία του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής αποτελεί άτυπο θεσμικό όργανο συνεχούς και ουσιαστικής σύνδεσης και διαλόγου της νεολαίας με τις Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές, λειτουργώντας ανεξάρτητα από οποιαδήποτε δημοτική παράταξη και ιδεολογία.

Κατέχει συμβουλευτικό ρόλο στο υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο και ενδεικτικά, στοχεύει:

  • Στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων και των προβλημάτων των νέων του Δήμου Κομοτηνής και στην ανάλογη ενεργοποίησή τους για επίλυση αυτών,
  • στην ενεργοποίηση των νέων και στην εξοικείωσή τους με τη λήψη αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο,
  • στην καλλιέργεια του παραγωγικού διαλόγου και στην ανταλλαγή απόψεων,
  • στην προώθηση της κοινωνικής προσφοράς των νέων μέσω του εθελοντισμού και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εκφραστούν, να διατυπώσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας