ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ Κύριε Πρωθυπουργέ, καλώς ήλθατε και συγχαρητήρια. Θα ήθελα να πω ότι αναλαμβάνετε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια δύσκολη και ιστορική καμπή. Έχετε πολλές μάχες να δώσετε, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να φροντίσετε να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία. Πρέπει να φροντίσετε να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους: η παιδεία, η υγεία, η δημόσια διοίκηση, η ασφάλεια του πολίτη, η ενέργεια. Πρέπει, τέλος, να φροντίσετε η Ελλάδα μας να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει στην Ενωμένη Ευρώπη. Στην προσπάθεια αυτή δεν είστε μόνος. Γνωρίζετε τις δυσκολίες. Χρειάζεται εθνική συσπείρωση και θα έχετε τη βοήθεια όλων μας.
Κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να πετύχουμε. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας και το οφείλουμε και στον εαυτό μας. Σας εύχομαι κάθε καλή επιτυχία και επιτρέψτε μου να σας παραδώσω τους φακέλους που έχει ετοιμάσει για σας το Πρωθυπουργικό Γραφείο. Και πάλι συγχαρητήρια.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω πλήρη επίγνωση των κρίσιμων στιγμών που διερχόμαστε ως κράτος, ως έθνος. Γνωρίζω καλά την ανάγκη επιστροφής της αξιοπρέπειας στον ελληνικό λαό που έχει τραυματιστεί. Γνωρίζω την ανάγκη της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συνοχή.
Θα ήθελα, όμως, κύριε Πρόεδρε, να μου επιτρέψετε να σας συγχαρώ προσωπικά για την άψογη εκτέλεση του έργου σας σε μια τόσο κρίσιμη για τον τόπο μας στιγμή. Και θέλω να ξέρετε ότι από τις εμπειρίες σας και από τις γνώσεις σας αισθάνομαι ότι έχω αποκτήσει έναν φίλο, του οποίου τις εξαιρετικές αυτές γνώσεις θα ήθελα να μοιραστώ και στο μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας