Δέσμευση Σαμαρά για ολοκλήρωση του Κάθετου Άξονα «Κομοτηνή-Νυμφαία-Μάκαζα» σε τρεις μήνες

Το Δεύτερο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, έλαβε χώρα στην Αθήνα παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, κ.κ. Α. Σαμαρά και B. Borysov. Συμμετείχαν οι Υπουργοί και από τις δύο Κυβερνήσεις με στόχο το σχεδιασμό της εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.
Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, συναντήθηκε με την Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας, κ. L. Pavlova, με την οποία συζήτησε την εντατικοποίηση των διασυνοριακών συνεργασιών μεταξύ των ελληνικών και βουλγαρικών δήμων που συμμετείχαν στις 86 αδερφοποιήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα.Ελλάδα - Βουλγαρία
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία – Μάκαζα που θα τονώσει τόσο τον τουρισμό όσο και το εμπόριο.
Οι δύο Πρωθυπουργοί, κ.κ. Σαμαράς και Borysov, αναγνώρισαν το έργο ως πρώτης προτεραιότητας και μεγάλης σημασίας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το έργο θα τελειώσει τους επόμενους 3 μήνες και θα δοθεί στην κυκλοφορία αναβαθμίζοντας εμπορικά και τουριστικά τη Θράκη και ειδικότερα τη Ροδόπη.
Σε σχετική δήλωσή του ο Υπ. Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε: «Είναι σημαντικό ότι οι δύο Πρωθυπουργοί αναγνώρισαν τη σημασία του κάθετου άξονα “Κομοτηνή – Νυμφαία – Μάκαζα” και ακόμη πιο σημαντικό ότι ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να έχει δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το Μάρτιο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας