Γ.Α.Π. πάρε το κανό σου και πάνε σε άλλη παραλία!

25η Μαρτίου σήμερα… η πατρίδα μας θέλει να γιορτάσει αλλά δεν μπορεί. Δίνει μια γιγάντια μάχη εναντίον του κοροναιού.
Μια βουβή περηφάνια καθοδηγεί τους Ελληνες…θα πολεμήσουμε και θα ξανανικήσουμε.
Θα νικήσουμε παντού…και στη μάχη με τον ιο…και στην μάχη των ασύμμετρων απειλών στα σύνορα μας…αλλά και την οικονομική λαίλαπα που μας ξαναπειλεί.
Μάχη των Ελλήνων για την πατρίδα τους…ή όπως είπε πιο λαϊκά η Βούλα Πατουλίδου …”για την Ελλάδα βρε γαμώτο”
Στο ίδιο μήκος και τα μηνύματα σχεδόν όλων των πολιτικών αρχηγών…πλην ενός!
Του Γεωργιου Ανδρεα Παπανδρέου… ή ΓΑΠ όπως είναι το χαϊδευτικό του στην Ελλάδα ή τζεφρι όπως τον ξέρουν στο εξωτερικό.
Μα τι είπε ο τιτανοτεράστιος…την ημέρα που ένα έθνος…που τυχαίνει να είναι και η πατρίδα του ΓΑΠ…γιόρταζε την απελευθέρωση της από 400 χρόνια σκλαβιάς.
Ας ξεκινήσουμε όμως απο τι δεν είπε…
Δεν είπε ούτε μια φορά την λέξη Πατρίδα.
Αντ αυτού έκανε έκκληση για μια παγκόσμια διακυβέρνηση.
Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου.
Βρε Γαπούλη μου το μυαλουδάκι σου το βάζεις καθόλου να δουλέψει ή του έχει φύγει η αλυσίδα και δεν κουνιέται΄;
Για πεσμου βρε γίγαντα της πολιτικής…η οθωμανική αυτοκρατορία για ποιο λόγο πολεμούσε; Μήπως για να κατακτήσει όλο τον γνωστό κόσμο… (και ευτυχώς που έφαγε τα μούτρα της, μπροστά στις πύλες της Βιένης). Τι αποζητούσε βρε Γαπακι μου ο πολυχρονεμένος Σουλτάνος; Μήπως μια παγκόσμια υποταγή στα φιρμάνια του; Σε τι άραγε να διαφέρει αυτό από την παγκόσμια διακυβέρνηση; Επειδή εσύ βάζεις και τη λέξη “δημοκρατική”; Υπάρχει άραγε δημοκρατία με το στανιό; Οχι ε;
Ναι ναι ναι ξέρω…. δεν είσαι υπέρ των κρατών, βγάζεις αναφυλαξία όταν ακούς τη λέξη πατρίδα…και ονειρεύεσαι να κυβερνά όλο τον κόσμο κάποιος φωστήρας…
Εχω να κάνω και προτάσεις
Γιατί να μην τον κυβερνάς εσύ;
Γιατί να μην τον κυβερνούν οι θεσμοί;
Γιατί να μην τον κυβερνά ο Σόρος;
Ασε μας στον πόνο μας βρε ΓΑΠ…συνέχιζε να κάνεις την γυμναστικούλα σου και να βγάζεις λόγους σε διάφορα foroum έναντι αδράς αμοιβής.
Μην ασχολείσαι με την Ελλάδα…άστην…αφού ούτε καν πατρίδα σου την λες.

Ακολουθεί το μήνυμα του π΄ρωην πρωθυπουργού μας για την 25η Μαρτίου

«Η ιστορία μας ήταν πάντα σε διάλογο με το διεθνές γίγνεσθαι. Η επανάσταση του ’21, ήταν στον πυρήνα των διεθνών κινημάτων για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Έτσι πορευόμαστε και σήμερα, μέσα από διεθνείς και διμερείς σχέσεις, για μία Ελλάδα παράγοντα ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και τον κόσμο.
Οι πολίτες της Ελλάδας, ενώ έφταναν στο τέλος μίας μακράς κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δίνη μίας καινούριας, με πυρήνα τις μάχες που δίνονται στα νοσοκομεία και εκεί που κάποιοι συμπολίτες μας εργάζονται για όλους μας, αλλά και σε πολλά σπίτια της χώρας, μίας δοκιμασίας που θα έχει σαφείς επιπτώσεις και όχι μόνο οικονομικές, για όλους. 
 Τα μαθήματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 2008, ας γίνουν διδάγματα και ας μας οδηγήσουν πανευρωπαϊκά στις δέουσες επιλογές και αποφάσεις, βάζοντας αυτήν τη φορά, πρώτα τον πολίτη.  
Η επόμενη ημέρα, η νέα πραγματικότητα, απαιτεί νέα μέσα, εργαλεία, διαδικασίες, ιδέες, για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντός μας, στον κόσμο, την Ευρώπη, την Ελλάδα. 
Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε την ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Και την ανάγκη, ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, που θα έχει στο επίκεντρό του, το σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, με σεβασμό παράλληλα στον κοινό μας πλούτο, το περιβάλλον. 
Η υγεία, η παιδεία, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η προστασία του περιβάλλοντος και η ψηφιακή ασφάλεια, απαιτούν την επαναβεβαίωσή τους, αλλά και την ισχυρή παρουσία τους σε κάθε επιλογή, σε κάθε απόφαση, που πρέπει να διέπεται από αδιαπραγμάτευτες αρχές – ισονομία, διαφάνεια, λογοδοσία.
Το κοινωνικό κόστος, αν δεν το κάνουμε, θα είναι τεράστιο. Κι ας γίνει σαφές σε όλους, πως δεν μπορεί να υπάρξει οικονομία, χωρίς την κοινωνία όρθια, να στέκει στα πόδια της. 

 

Σήμερα, τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για υψηλά ιδανικά. Για αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία, ελευθερία, αξιοπρέπεια/ Φέτος, τιμούμε με ξέχωρη θέρμη όσους δίνουν μάχες στα μέτωπα που κρίνεται η ανθρώπινη ζωή, εκεί που η προσφορά γίνεται με αυτοθυσία.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας