Για τους 3 μεγάλους την πληρώνουν οι μικροί στο ποδόσφαιρο.

Νέα κυβέρνηση και νέα απόφαση… πρωτάθλημα τέλος μέχρι ληφθούν δραστικά μέτρα ( ηλεκτρονικό εισιτήριο,κατάργηση των Συνδέσμων φιλάθλων και μετατροπή τους σε λέσχες, τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα ).
Μα καλά αυτά δεν υποτίθεται πως ίσχυαν ήδη;
Κι άντε να υποθέσουμε πως τα μέτρα ήταν κοστοβόρα για τις μικρές ομάδες- που στο κάτω κάτω της γραφής αυτές ελάχιστο πρόβλημα με την βία έχουν- οι μεγάλες γιατί δεν το εφάρμοσαν?
Έχει πρόβλημα πχ ο Μαρινάκης για να διαθέσει μερικές χιλ για κάμερες και ηλεκτρονικά εισιτήρια; Άσε που νομίζω πως ήδη τα διαθέτει, μια που η ομάδα αγωνίζεται στο champion league, όπως τα διαθέτουν και άλλες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Οπότε που σκοντάφτει το πράγμα;
Μα που αλλού παρά στην διάλυση των συνδέσμων.
Δεν εφαρμόζεται ο νόμος για να μην διαλυθούν οι σύνδεσμοι οπαδών.Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια.
Οι μικρές ομάδες δεν βάζουν κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο με αποτέλεσμα οι μεγάλες να μην είναι αναγκασμένες να διαλύσουν τους συνδέσμους. Αυτό είναι το deal
Στην ουσία δεν μιλάμε για συνδέσμους οπαδών αλλά για οργανωμένους στρατούς οι οποίοι εκτελούν αποστολές- με κύρια αυτή της ανάδειξης ή προστασίας του προέδρου-.
Οι σύνδεσμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, από την εσκεμμένη δημιουργία επεισοδίων ως την άσκηση πολιτικής πίεσης.
Άλλωστε έχει περάσει μόνο ένας μήνας από τις εκλογές και είναι νωπό το παράδειγμα ενεργής συμμετοχής 2 τουλάχιστον ομάδων στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Του Ολυμπιακού που μέχρι και επίσημη ανακοίνωση έβγαλε εναντίον του Σαμαρά και της ΑΕΚ που ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξ αιτίας του γηπέδου.
Η πρώτη πρόβα εμπλοκής του ποδοσφαίρου στην πολιτική είχε γίνει στις δημοτικές εκλογές στις οποίες Μαρινάκης και Μπέος(;) έκαναν επίδειξη δύναμης.
Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν νοσεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.
Νοσεί και μάλιστα πολύ βαριά η διοίκησή του.Οι υπερεξουσίες που έχει στα χέρια του ένας πρόεδρος είναι η αρχή του κακού.
Οι οπαδοί -αμούστακα παιδιά οι περισσότεροι- θέλουν να τον βλέπουν σαν υπερήρωα που θα κάνει τα πάντα για να συντρίψει τους αντιπάλους με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Νυν υπέρ πάντων η ομάς!!!
Με ημίμετρα δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.
Πρέπει σαν κράτος να κάτσουμε κάτω και να σκεφθούμε.
Τι ακριβώς ποδόσφαιρο θέλουμε;
Επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό;
Αν επιλέξουμε το επαγγελματικό τότε η πολιτεία δεν πρέπει να έχει κανένα λόγω εντός των γηπέδων.
Το τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες να είναι αποκλειστική ευθύνη της ομάδας.
Γίνονται πράξεις βίας; επεμβαίνει η αστυνομία και συλλαμβάνει τους υπεύθυνους της ομάδας που οφείλουν να κρατούν την τάξη αφού είναι δικός τους ο χώρος. Αυτή η ανοησία να πηγαίνουν τα ΜΑΤ μέσα στα γήπεδα για να μπορούν οι παράγοντες να δυναμιτίζουν το κλίμα εκ του ασφαλούς πρέπει να σταματήσει. Διοργανώνεις κάτι κύριε σαν επιχειρηματίας; προστάτεψε το κι όλας…Συμβαίνουν επεισόδια λόγω πλημμελών μέτρων ασφαλείας…πας στον εισαγγελέα για το ανάλογο αδίκημα.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα
για να χρησιμοποιήσω και μια δημοφιλή κυβερνητική ρήση.

Δ.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας