Γιατί δεν παίρνει τηλέφωνο ο Καραμανλής τον Ερντογάν για τους στρατιωτικούς;

Μια που το θέμα ,όσο αφορά τους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να πετύχει την απελευθέρωση των Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών, έχει φτάσει στα όρια της εθνικής ταπείνωσης και της γελοιοποίησης της χώρας μας διεθνώς , αποφάσισα να σας γράψω ένα σατυρικό κείμενο για να γελάσει (ελπίζω) και εμάς το χειλάκι μας.

Έχουμε σαν χώρα την ατυχία να διαθέτουμε ξεπερασμένους ήρωες…κάτι Ηρακλείδες, κάτι Ιάσωνες , κάτι Θησέες κτλπ…
μια μπουκιά τους κάνουν όλους αυτούς ο σούπερμαν ο μπάντμαν και ο σπάιντερμαν…με λίγα λόγια ατυχήσαμε…μείναμε πίσω τεχνολογικά και μας έφαγαν στην στροφή τα κινηματογραφικά εφέ.
Να φαντασθείτε πως μέχρι και η Τουρκία διαθέτει σύγχρονο ήρωα…τον Ταργιπίδη Ερντογανίδη…εκ πόντου προερχόμενος…που να δείτε κάποια στιγμή θα μας ζητήσει να του δώσουμε πίσω και το χρυσόμαλλο δέρας αλλά και τα μήλα των εσπερίδων.
Αυτός ο Ερντογανίδης που λέτε είναι φοβερός και τρομερός υπερήωρας , κι αυτό γιατί έχει μια μακρυά συγγένεια με τον Μίδα …και ότι αγγίζει γίνεται αμέσως Τουρκικό. Ο Μίδας βέβαια ότι άγγιζε γινόταν χρυσό, αλλά ο ήρωας μας ο Ταργιπίδης παράφρασε αυτή την ιδιότητα με την δικαιολογία πως όλοι οι Τούρκοι είναι χρυσοί άνθρωποι…οπότε χρυσός και Τούρκος είναι ομοειδείς λέξεις.
Άντε τώρα να βρει η Ελλάδα σούπερ ήρωα για να αντιταχθεί στον Τούρκο.
Σαν κεφαλή έχουμε τον Παυλότο τον Προκοπόπουλο που τον κάναμε και πρόεδρο στην ένωση βιβλιοπαρουσιαστών Ελλάδας και στον όμιλο επισήμων θεατών παρελάσεων, αλλά διαθέτει μόνο μια σούπερ ιδιότητα η οποία όμως δεν ενδείκνυται για μάχη με τον αντίπαλο. Ο Παυλότος που λέτε λοιπόν…είναι μεν τέρας…αλλά τέρας ψυχραιμίας ή αφασίας για να το διευκρινίσω καλύτερα…να φαντασθείτε στο μισό μέτρο απ αυτόν ένας άντρας να προσπαθεί να δείρει μια γυναίκα , ούτε που θα κουνήσει το μικρό του δακτυλάκι…πάντως για να μην τον παρεξηγήσουμε τον άνθρωπο… ίσως και να είναι σφόδρα φεμινιστής οπότε υποθέτει πως ο ξυλοδαρμός γίνεται μεταξύ δυο ίσων ατόμων.
Υπάρχει βέβαια και ο Αλέξογλου…αλλά αυτός είναι ηπίων τόνων …άστε που δεν έχει λάβει καν τη βασική εκπαίδευση για σωματική μάχη. Χάθηκε ο κόσμος δηλαδή οι υπερήρωες να πολεμούν μεταξύ τους πετώντας ο ένας στον άλλο μολότοφ ή να ανταγωνίζονται για το ποιος θα κάνει το καλύτερο ντου σε καμιά τράπεζα ή πολυεθνική εταιρία; Έχει και μια βαρεμάρα τώρα τελευταία άλλο πράγμα… μέχρι του σημείου που σκέφτεται να πάρει τηλέφωνο τον Ερντογανίδη και να του προτείνει να μην γίνει καμία μεταξύ τους μάχη …αλλά να στεφθούν και οι δυο νικητές…όμως είναι αφόρτιστο το κινητό του και βαριέται να πάει να το βάλει στην πρίζα. Από τότε δε που έγινε Θρήσκος , το μόνο που λέει είναι…υπομονή έχει ο θεός …και αυτό με βάζει σε προβληματισμό…έχει ο θεός φορτισμένο κινητό; μπράβο πρόοδος στους ουρανούς!
Ποιος άλλος υποψήφιος σούπερ ήρωας μας έμεινε;
Α ναι! ο Καμέν-Αγάς… διαθέτει όπως βλέπετε και σύνθετο όνομα , για το οποίο όμως σχίζει τα ιμάτια του πως διαφωνεί μαζί του. Για να τον βοηθήσω και να μην του δημιουργώ πρόσθετα ψυχολογικά προβλήματα με τις σύνθετες ονομασίες θα τον αποκαλώ Καμεναγά και ελπίζω να με ευγνωμονεί για αυτό.
Για να λέμε την αλήθεια αυτός είναι άρτια εκπαιδευμένος σε αρκετά πράγματα …πρώτα πρωτα στην ενόργανη γυμναστική και συγκεκριμένα στην κατηγορία των ασκήσεων εδάφους-στομαχιού με εξειδίκευση της κωλοτούμπες … όπου και έχει σαρώσει όλα τα μνημονιακά μετάλλια. Επίσης είναι άριστος στην παραλλαγή αφού διαθέτει όλη την γκάμα των στολών αυτού του είδους…κάτι όμως που αντίκειται στους κανονισμούς μιας τίμιας μάχης μεταξύ δυο σούπερ ηρώων …αφού υπάρχει ο μέγιστος κίνδυνος ο διαιτητής να κατακυρώσει τον αγώνα υπέρ του Ερντογανίδη…αφού ο Καμέναγας θα είναι άφαντος στον αγωνιστικό χώρο, καλυμμένος και παραλλαγμένος πίσω από το σκαμνάκι της δεξιάς γωνίας του ριγκ.
Άλλη μια σούπερ ιδιότητα του Καμέναγα είναι που κάνει τους αντιπάλους του μια χαψιά…ιδίως αυτοί αν είναι συναγρίδες , ξιφίες, αστακοί…ή γουρουνόπουλα. Δυστυχώς οι τελευταίες γονιδιακές του Ερντογανίδη επιβεβαίωσαν τους φόβους του Καμέναγα, πως ο αντίπαλός του δεν ανήκει σε κανένα από τα παραπάνω είδη.
Μπροστά σ αυτό το αδιέξοδο εύρεσης σούπερ ήρωα για να αντιμετωπίσει τον Ταγιπίδη Ερντογανίδη , η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει το πολύ βαρύ της κρυφό χαρτί…τον Καραμάν-Αλή…κατά σύμπτωση κι αυτός με σύνθετη ονομασία…που αν και ο ίδιος την έχει προτείνει για τον εαυτό του…εντούτοις το ξεχνάει που και πού.
Ο Καραμάν-Αλή έχει δυο σούπερ προτερήματα …. το πρώτο πως έχει πολλούς κουμπάρους και νοιάζεται πάντα γιαυτούς …και το δεύτερο, ότι κάνει πολλά τηλεφωνήματα και ζαλίζει τους συνομιλητές του στην πάρλα. Πάντως παλιά ήταν και λίγο απροσεκτούλης ιδίως ως προς την καθαριότητα του γραφείου του…μια που ήταν γεμάτο κοριούς. Μα καλά …κανείς δεν του είχε μιλήσει πια για το ΤΕΖΑ;
Το καλό με τον Καραμάν-Αλή ξέρετε ποιο είναι; Πως είναι κουμπάροι με τον Ταγιπίδη Ερντογανίδη από το 2004…παλιοσειρές δηλαδή στην συγγένεια. Και επειδή οι συγγενείς μαλώνουν μεταξύ τους μόνο για τα κληρονομικά…δεν μπορεί…θα τα βρουν μεταξύ τους. Σε δυο στρατιωτικούς που έχασαν τον προσανατολισμό τους και μπήκαν στην Τουρκία θα τα χαλάσουν; Εδώ πριν καμια δεκάρια χρόνια είχαν βρει 2-3 χιλ ψήφους για έτερο κουμπάρο , με συνοπτικές διαδικασίες και άνευ(;) ανταλλάγματος.
Αστε που ο Καραμάν-Αλή έχει και γερά κονέ και γερές πλάτες … ενα τηλεφωνηματάκι είχε πάρει το καλοκαίρι του 2015 στην Άντζελα Μερκέλου …και της είπε με αυστηρό ύφος. Κοίτα να δεις Αγγελικούλα…χρέωσε το παιδί με 100-200 δισεκατομμυριάκα παραπάνω αλλά μην τ αφήνεις τα φάει τα μούτρα του, λεβέντης πράγμα πάνω στα ντουζένια του. Και που είσαι Αγγελικούλα…καθαρίζω εγώ πως θα σου τα δώσει πίσω όλα μέχρι δεκάρας έστω και σε είδος.
Σούζα η Αγγελικούλα σας λέω…έπρεπε να ήσασταν από μια γωνιά να δείτε τι κάτασπρη που είχε γίνει…σαν τη φέτα Τυρνάβου ένα πράγμα.
Για αυτό σας λέω… ενα τηλεφωνηματάκι από τον σωστό άνθρωπο πρέπει να γίνει…

Και ως επίλογο δεν έχω παρά να γράψω τα κλασσικά
Το κείμενο είναι εντελώς σατυρικό και τα ονόματα και οι καταστάσεις που περιγράφονται
ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Δ.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας