Γαλλικά πυρά: Ντροπή στην Ευρώπη! Ακατανόητη η στάση της Ολλανδίας

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στη Γαλλία η συμπεριφορά της Ολλανδίας, όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για την οικονομική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. H Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μία συμφωνία για να απαντήσει στην κρίση της πανδημίας, μέσα στις επόμενες 24 ώρες… Η αποτυχία δεν συνιστά επιλογή, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, χρειαζόμαστε τα χρήματα που αυτός μπορεί να παράσχει», είπε ο Λεμέρ.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει συμφωνία με τη Γερμανία, και άλλες χώρες ότι απαιτείται ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο για να χρηματοδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη. 

Πηγή της Γαλλικής Προεδρίας ανέφερε ότι η μόνο η Ολλανδία μπλοκάρει τη συμφωνία για τον ESM, προσθέτοντας ότι η στάση της είναι ακατανόητη και δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που κατέληξε σε ναυάγιο, ο Μπρουνό Λεμέρ φέρεται να ξέσπασε για τη διαμάχη Ιταλίας – Ολλανδίας. Σύμφωνα με αξιωματούχο που συμμετείχε είπε “ντροπή σας, ντροπή στην Ευρώπη. Σταματήστε αυτό το τσίρκο!”. 

Πηγή: https://www.skai.gr

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας