Β.Ελευθεριάδου : Στις Πρέσπες άνοιξε η σύγχρονη κερκόπορτα

17 Ιουνίου 2018 , μια ημερομηνία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στις μνήμες των Ελλήνων . Είναι η ημέρα που ο εθνομηδενισμός επικρατεί επί της ιστορίας και της αλήθειας. Είναι η μέρα που άλλη μια κερκόπορτα άνοιξε και της οποίας οι υπερασπιστές δέχθηκαν εκ των όπισθεν χτύπημα.
Είναι μια μέρα που οι κάτοικοι της Μακεδονίας μας , αρμονικό κράμα ντόπιων και προσφύγων του μεγάλου ξεριζωμού, εξ αιτίας της μικρασιατικής καταστροφής, νοιώθουν προδομένοι από το ίδιο τους το κράτος.
Πώς να τους πεις , πώς να τους εξηγήσεις και πώς να τους πείσεις πως δεν θα είναι πια Μακεδόνες, πως η ονομασία δόθηκε στους κατοίκους ενός γειτονικού κράτους που μέχρι πριν μερικούς αιώνες δεν κατοικούσαν καν στην περιοχή.
Με ποιο περίσσιο θράσος μπορείς να τους αναγκάσεις , να διαπραγματευθούν με τους «ψευτομακεδόνες» την χρήση των Brand Name της ιστορίας μας και των συμβόλων μας ;
Άλλη μια ήττα , άλλος ένας πολιτισμικός αυτή τη φορά ξεριζωμός, αλήθεια για ποια Ελλάδα μπορούμε να μιλάμε ακόμα; Που είναι η περηφάνια μας , που είναι ο ηρωισμός μας ; Που είναι η ιστορία μας; Πάντα πολεμούσαμε και ή πέφταμε μαχόμενοι ή θριαμβεύαμε. Ποτέ δεν συνθηκολογήσαμε πριν την μάχη, είτε αυτή ήταν με τα όπλα είτε διπλωματική.
Δυστυχώς οι καιροί άλλαξαν, αλήθεια η οικονομική κρίση τόσο πολύ μετέβαλε την ψυχοσύνθεση μας; Τώρα πάντα συνθηκολογούμε είτε με το αιτιολογικό ότι ο αντίπαλος είναι μικρός και χρειάζεται τον οίκτο μας (βλέπε Σκόπια) είτε πως ο αντίπαλος είναι μεγάλος και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μαζί του (βλέπε Τουρκία).
Ποιο το μέλλον της χώρας μας από εδώ και μπρός; Ξεχνάμε την ιστορία μας , ξεχνάμε τον πολιτισμό μας, ξεχνάμε την θρησκεία μας , αρκούμενοι σε μια οικονομική επιδοματική πολιτική στα όρια της ελεημοσύνης , βλέποντας παράλληλα το κράτος μας να αφελληνίζεται ;
Ένοιωσα οργή και θλίψη παρακολουθώντας επί δύο ήμερες όλη τη συνεδρίαση της βουλής με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.
Ένας ατελείωτος αγώνας για το πώς θα κρατηθούν στην καρέκλα, ένας αγώνας μονολόγων που έκαναν το άσπρο μαύρο γιατί η εξουσία είναι γλυκιά , έστω και αν υπάρχει πλήρη αναντιστοιχία κυβέρνησης και εκλογικού σώματος.
Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε; Αυτή είναι η Ελλάδα που θα αναγεννηθεί μετά τις στάχτες που αφήνουν πίσω τους τα μνημόνια; Αυτή είναι η δημοκρατία που δημιούργησαν και μεταλαμπάδευσαν σε όλο τον κόσμο οι αρχαίοι προγονοί μας;
Σε ποια δημοκρατία οι πολιτικοί δεν λογοδοτούν ποτέ ; σε ποια δημοκρατία οι πολιτικοί είναι άμοιροι ευθυνών , σε ποια δημοκρατία η έννοια πολιτικός είναι επάγγελμα , σε ποια δημοκρατία αντί οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες και εκφραστές του λαού , μετατρέπονται σε αφέντες που ο λαός οφείλει να προσκυνά;
Η επόμενη βουλή οφείλει να προβεί σε συνταγματική αναθεώρηση , να κτισθεί ένα νέο σύγχρονο κράτος χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , με θεσμούς που να λειτουργούν , με δικλείδες ασφαλείας , με δικαιοσύνη, με αξιοκρατία , με διαφάνεια, με αποκέντρωση, με θητείες, με άμεση δημοκρατία και προπάντων με απόδοση ευθυνών.
Είμαι Θρακιώτισα , είμαι Μακεδόνισσα, είμαι Ηπειρώτισσα , είναι Θεσσαλη, είμαι Στερεοελλαδίτισα , είμαι Πελοποννήσια , είμαι Επτανησιώτισα , είμαι Κυκλαδίτισα , είμαι Δωδεκανησιώτισα , είμαι Κρητικιά, είμαι Κύπρια, γιατί προπάντων είμαι Ελληνίδα και θα αγωνισθώ για κάθε κομμάτι του τόπου μου σαν να ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα μου. Αυτή την Ελλάδα θέλω, όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά για το κοινό καλό για κάθε άκρη της επικράτειας μας .
Ημέρα του Πατέρα σήμερα και αφιερώνω αυτό το άρθρο στον πατέρα μου τον Πολεμάρχη που με βλέπει και ελπίζω να με καθοδηγεί από εκεί ψηλά. Μεγάλωσε ορφανός και φτωχός στα φριχτά μεταπολεμικά χρόνια της Ελλάδας, πάλεψε μόνος του και τα κατάφερε στην ζωή του , όπως τα κατάφεραν και όλοι οι άλλοι της γενιάς τους, μόνοι, χωρίς βοήθεια, χωρίς στηρίγματα, με βοηθό μόνο την πίστη ,την ψυχή του Έλληνα, την ιστορία και τον πόνο του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες, και έκτισαν μια Ελλάδα με τα καλά και τα στραβά της ,που τώρα διαλύουμε και απαξιώνουμε . Σ ευχαριστώ πατέρα για ότι έκανες για μένα, σ ευχαριστώ που μ έπλασες Ελληνίδα

Βούλα Ελευθεριάδου
Ιατρός
Πολιτευτής Ν.Δ.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας