Βρέθηκαν τα κονδύλια για τους Παιδικούς Σταθμούς απο το υπουργείο Εσωτερικών

«Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση – “ανάσα” -για χιλιάδες οικογένειες- του Υπουργείου Εσωτερικών και προσθέτει:
«Ποτέ άλλοτε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι, προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου, δίνοντας επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης, εξασφάλισε επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.»

Εγγραφείτε στο Newsletter μας