Βράβευση μαθητών σε μαθηματικό διαγωνισμό.

Βραβεύτηκαν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 40 μαθητές του νομού Ροδόπης οι οποίοι διακρίθηκαν στους περσινούς πανελλήνιους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας,5 μάλιστα εκ των βραβευμένων ήταν μαθητές Α’Γυμνασίου οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε επίπεδο νομού. 000_0009

0 - Αντίγραφο

0

1 (1)

1

2
Επιπλέον πραγματοποιήθηκε ομιλία με τίτλο «Τα Μαθηματικά της Γλώσσας και η Γλώσσα των Μαθηματικών» από καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης τον κ.Βουγιουκλή Θωμά και την κ.Καμπάκη Πηνελόπη. Ακόμη στην εκδήλωση τιμήθηκαν 15 Μαθηματικοί οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία 5 έτη .
Η Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία)του παραρτήματος Ν/Ροδόπης κΑγγελίνα Λαζαρίδου τόνισε ότι μία από τις σημαντικότερες δράσεις του παραρτήματος είναι οι Μαθηματικές Βδομάδες ως εκ τούτου τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 4-η Μαθηματική Βδομάδα.Επίσης η κ.Λαζαρίδου εξέφρασε μία πικρία επισημαίνοντας ότι οι δραστηριότητες αυτές οφείλονται στη δράση λίγων ανθρώπων προσκαλώντας έτσι περισσότερους μαθηματικούς να συμμετάσχουν καθώς παρατηρείται μειωμένο ενδιαφέρον από τους νέους αλλά και παλαιοτέρους καθηγητές. Τέλος η Πρόεδρος της Ε.Μ.Ε δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης και να ευχηθεί καλή πρόοδο στους μαθητές .

Εγγραφείτε στο Newsletter μας