Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης σε περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Επιτόπιες επισκέψεις σε οικισμούς, που επλήγησαν από δυσμενή καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Ροδόπης, πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, συνοδευόμενος από το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών , Διοίκησης και Διαφάνειας ΠΑΜΘ κ.Αχμέτ Ιμπράμ.

Η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα 22 Ιουνίου, προκάλεσε ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες καπνού, βαμβακιού και χειμερινών σιτηρών και λιγότερο σε δενδρώδεις καλλιέργειες και κηπευτικά, σε οικισμούς των Δήμων Κομοτηνής και Σαπών.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, πλήττουν σοβαρά την τοπική φυτική παραγωγή. Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ ώστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να προχωρήσουν έγκαιρα οι εκτιμητικές διαδικασίες» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης.

Να σημειωθεί ότι ξεκίνησε και θα διαρκέσει για διάστημα 15 ημερών η δήλωση ζημιών από τους πληγέντες παραγωγούς στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στη δημοτική κοινότητα Κομοτηνής, στις τοπικές κοινότητες Γρατινής, Κάλχα, Θρυλορίου, Κοσμίου, Καρυδιάς, στη δημοτική κοινότητα Σαπών και την τοπική κοινότητα Αρίσβης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας