«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» στο στρατόπεδο του Μέτιου

Ήδη φάνηκε πως ο Περιφερειάρχης έχει στο μανίκι του δυνατά χαρτιά για τις εκλογές του Μαΐου, τουλάχιστον ως προς τα ονόματα που ανακοίνωσε για τη Ροδόπη. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τόσο ο Κώστας Ναλμπάντης όσο και η αντιδήμαρχος Κατερίνα Ιωαννίδου θα προσελκύσουν αρκετούς προς την κάλπη. Επίσης, το καρέ συμπληρώνουν και ο γιατρός Βασίλης Λιούρμπας αλλά και ο Σταύρος Παντελής.

Κι ας μην ξεχνάμε πως ο βασικός αντίπαλος του Περιφερειάρχη δεν έχει ανακοινώσει «δυνατά χαρτιά» στο νομό μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σαφώς βέβαια και ο Τοψίδης ποντάρει αρκετά στην Καβάλα με τον Θεόδωρο Μαρκόπουλο να τον στηρίζει σταθερά αλλά και στον Έβρο όπου ο ίδιος ο επιμελητηριακός πρόεδρος φαίνεται πως κινεί τα νήματα.

Αλήθεια, ο Μέτιος πως πάει σε αυτούς τους Νομούς; Στην Καβάλα σαφώς και έχει σταθερό σύμμαχο τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη. Όσον αφορά τον Έβρο όλα δείχνουν πως με την πλευρά του Περιφερειάρχη θα παραμείνει και η νυν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη, την πολιτική παρουσία της οποίας σίγουρα δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς. Στον Έβρο ακόμη μαθαίνουμε πως ο Περιφερειάρχης βρίσκει και νέους υποστηρικτές που θα προσχωρήσουν στην παράταξη του. Κι ας μην παραβλέπουμε το γεγονός πως στους Νομούς Καβάλας, Δράμας και Έβρου η ΝΔ έχει εκλεγμένους βουλευτές που θα μπορέσουν και αυτοί να στηρίξουν τον Περιφερειάρχη, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ξεκάθαρα και το κόμμα τους.

Με τον Έβρο να αποτελεί και τη βάση του έτερου υποψηφίου Δημήτρη Πέτροβιτς το τοπίο είτε θολώνει παραπάνω είτε καθαρίζει για τα καλά. Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπει κανείς. Διότι ναι μεν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος με δική του παράταξη, όμως αυτό δεν αναιρεί το ενδεχόμενο σε μία πιθανή συμμαχία του στο τέλος με τον Χρήστο Μέτιο, αφού το χάσμα μεταξύ τους φαίνεται σε τελική ανάλυση πως δεν είναι τόσο σοβαρό. Μένει να δούμε τι θα πράξουν οι Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης και Ροδόπης.

Διότι από τη μία δεν είχαμε κάποιο νέο όσον αφορά τον Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος θεωρώ πως είναι πολύ πιθανόν  να τα βρει με τον Χρήστο Μέτιο και να κατέβει υποψήφιος μαζί του. Από την άλλη υπάρχει ο Νίκος Τσαλικίδης για τον οποίο βέβαια έχει ακουστεί πως θα προσχωρήσει στην παράταξη του Δημήτρη Πέτροβιτς, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Άρα, και γι αυτόν υπάρχει ένα ενδεχόμενο στο τέλος να στηρίξει τον Περιφερειάρχη, αν βέβαια το ίδιο πράξουν και οι συνάδελφοι του από Ξάνθη και Έβρο.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα τοπίο το οποίο διαμορφώνει, όπως φαίνεται, δύο βασικούς αντιπάλους, τον Χρήστο Μέτιο και τον Χριστόδουλο Τοψίδη, με τον πρώτο να συγκεντρώνει πιο πολλές πιθανότητες για ένα αρτιότερο ψηφοδέλτιο.

ΜΓ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας