Αρνείται ο Παπακωνσταντίνου την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν απο λίγο ο πρωην υπουργός οικονομικών Γ Παπακωνσταντίνου με την οποία αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ. Οι οικονομικοί εισαγγελείς όμως φαίνεται να έχουν διαφορετική γνώμη αφου πλέον η δικογραφία βρίσκεται στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής και στη συνέχεια αναμένεται να πρωτοκολληθεί και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να λάβουν ένα αντίγραφό της

Αναλυτικά η δήλωση του κ Παπακωνσταντίνου έχει ως εξης

“Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη “λίστα Λαγκάρντ”, σύμφωνα με την οποία “φωτογραφίζονται” άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί “αλλοίωσης”.

Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει – παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση.

Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως – ονομαστικά και άμεσα – και να γίνει πλήρης διερεύνηση”

Εγγραφείτε στο Newsletter μας