Ανοιχτή επιστολή των αστυνομικών της Ροδόπης

Μετά την ενημέρωσή μας για το τελεσίγραφο που έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Ιωάννης στην πραγματοποιηθείσα την 03-09-2012 συνάντησή του με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών των Ενστόλων και αφορά στην πρόταση που ο ίδιος θα υποβάλλει στην Τρόικα για περικοπές του εισοδήματός μας της τάξης του 6-7,5% με αναδρομική ισχύ από 01-07-2012 και για το 2013 θα ακολουθήσουν νέες περικοπές ύψους 200.000.000 € για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις, μας πλημμύρισαν συναισθήματα θλίψης, απογοήτευσης και αγανάκτησης.
Αναφέρεστε σε ειδικά μισθολόγια και μας συμπεριλαμβάνετε σ’ αυτά όταν ο νεοεξερχόμενος Αστυφύλακας λαμβάνει μισθό 600 €.
Ποιος άλλος κλάδος εξ’ αυτών που εντάχθηκαν στα ειδικά μισθολόγια αμείβεται με μισθούς πείνας;
Εμείς, κύριοι είχαμε πάντα και έχουμε κατ’ ευφημισμόν ειδικό μισθολόγιο, το οποίο ουσιαστικά είναι φτωχολόγιο.
Πόσο λοιπόν κοστολογείτε τελικά την προσφορά μας στην κοινωνία, στη διασφάλιση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, εργαζόμενοι σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με ακατάστατα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και απ’ ότι ενημερωθήκαμε πρόσφατα απλήρωτη εφεξής νυχτερινή εργασία;
Πόσο κοστολογείτε τις θυσίες των οικογενειών μας, την πίστη και την αφοσίωσή μας στην περιφρούρηση της δημοκρατίας, των θεσμών και το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια;
Πόσο κοστολογείτε τις ζωές μας που απλόχερα και χωρίς δεύτερη σκέψη προσφέρουμε θυσία στο βωμό του σκοπού που υπηρετούμε, έχοντας σχεδόν καθημερινά εκατοντάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς συναδέλφους να θρηνούμε;
Τα τελευταία 3 χρόνια υποστήκαμε περικοπές στους μισθούς μας της τάξεως του 40%. Παγώσανε οι μισθολογικές προαγωγές και οι ωριμάνσεις, επιφέροντας επιπλέον μειώσεις. ¨Κουρεύτηκαν¨ τα ταμεία μας, οι συντάξεις και τα εφάπαξ αναγκάζοντάς μας να δουλεύουμε ως τα 60 μας.
Αυξήθηκαν οι εισφορές μας για τον κλάδο υγείας και παράλληλα ενταχθήκαμε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μείναμε ουσιαστικά χωρίς γιατρούς και φάρμακα τα οποία καλούμαστε να πληρώσουμε από τις άδειες τσέπες μας.
Παράλληλα, δεχθήκαμε άγρια φορολογική επιδρομή με αποτέλεσμα σε συνάρτηση με όλα τα παραπάνω, να αδυνατούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας!!!
κ. Πρωθυπουργέ, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά δώσατε δημόσια προσωπική δέσμευση ότι όχι μόνο θα προστατέψετε τους μισθούς των Αστυνομικών αλλά θα τους αποκαταστήσετε κιόλας. Δηλώσατε ότι αυτά θα καλυφθούν με ισοδύναμα μέτρα που έχετε ήδη υπολογίσει και εκφράσατε την πεποίθησή σας ότι δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματική αστυνόμευση με αστυνομία που κυριολεκτικά συνθλίβεται οικονομικά και πρόκειται για άμεση προτεραιότητα κοινωνικής συνοχής. Πιστέψαμε στα λόγια σας που μας έδωσαν ελπίδα και κουράγιο να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων σας.
Σας καλούμε άμεσα να πάρετε θέση και να τηρήσετε στο ακέραιο την δέσμευσή σας, διαφορετικά θα το θεωρήσουμε ως καλά προμελετημένο σχέδιο εμπαιγμού μας, που αποσκοπούσε σε συγκεκριμένα οφέλη σας.
Μην επιτρέψετε τον στραγγαλισμό μας!!!
Μην ακινητοποιήσετε τους Αστυνομικούς!!!
Μην αφήσετε να διαπραχθεί ένα διπλό έγκλημα σε βάρος δικό μας αλλά και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών!!!
Απευθύνουμε κραυγή αγωνίας σε όλα τα Κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα, να μην επιτρέψουν την ολοκληρωτική ταπείνωση και απαξίωση μας.
Προστατέψτε τη λειτουργία του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας που καθημερινά αποδίδει, το δικό της φόρο αίματος για να διασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια.
Προστατέψτε αυτούς που προστατεύουν τον Ελληνικό λαό, καλώντας τους βουλευτές σας να καταψηφίσουν ενδεχόμενα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή και θα αφορούν περαιτέρω περικοπές στα εξαθλιωμένα εισοδήματά μας.
κ. Βουλευτές του Νομού Ροδόπης, σας καλούμε να μας προστατεύσετε και να μην επιτρέψετε την οριστική διάλυση του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος όπως καλά γνωρίζετε εσείς αλλά και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, τα τελευταία χρόνια λειτουργεί βασιζόμενος αποκλειστικά με το φιλότιμο, την πίστη και τις θυσίες των Ελλήνων Αστυνομικών.
Δεν αντέχουμε άλλες περικοπές!!!
Είμαστε ήδη εξαθλιωμένοι!!!
Μην μας αναγκάζετε να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια!!!
Μην μας στερείτε την αξιοπρέπεια μας!!!
Σας καλούμε να αποτρέψετε την ολοκληρωτική καταστροφή και ταπείνωση μας, καταψηφίζοντας κάθε πρόταση που θα έρθει στη Βουλή και θα αφαιρεί έστω και ένα ευρώ από το ελεεινά πενιχρό εισόδημά μας.
Μην δολοφονήσετε τους Έλληνες Αστυνομικούς!!!
Μην επιτρέπετε στην Τρόικα να διαλύσει την Ελλάδα!!!
Σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι δική σας, όπως δική σας θα είναι και η ευθύνη…….
Σας προειδοποιούμε όμως ότι δεν θα ανεχτούμε και άλλον εμπαιγμό.
Αυτή τη φορά, όσα όμορφα λόγια κι αν πείτε αργότερα, όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν ρίξετε …….

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

Η παρούσα συντάχθηκε και υπογράφεται κατ’ επιταγή των 446 μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και των 180 μελών της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας