Ανακοίνωση για τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Πέρασαν τρία χρόνια από το τελευταίο εκλογικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής. Τρία χρόνια, που η απερχόμενη Διοίκηση που πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ (τώρα λέγεται ΔΗΣΥΕ), έλαμψε δια της απουσίας της, από οτιδήποτε απασχολούσε τους εργαζόμενους της περιοχής. Τι κι αν οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου κινητοποιούνται για να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους, τι κι αν οι πρώην εργαζόμενοι του Λαναρά κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια για την επαναλειτουργία των εργοστασίων, τι κι αν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΛΜΑΝ τρέχουν να διασώσουν το εργοστάσιο, οι κύριοι της Διοίκησης είχαν σταθερό προσανατολισμό: στις αίθουσες δικαστηρίων ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον των εργαζομένων και στην Επιθεώρηση Εργασίας ως εργοδότες.
Εκτός από τις κινητοποιήσεις άλλων κλάδων (εμπόρων, επιστημόνων και επαγγελματιών), που έσπευσε να φωτογραφηθεί ο Πρόεδρος, τι άλλο έχει να επιδείξει? Δυστυχώς τίποτε απολύτως.
Μία και μοναδική ασχολία έχουν για να περνούν τις ώρες της απαλλαγής από την εργασία, που τους δίνει ο νόμος: Την αναπαραγωγή της γραφειοκρατίας τους, κάνοντας εκλογές σε Σωματεία «σφραγίδες», που δεν έχουν καμία δραστηριότητα πέρα από το να βγάζουν αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο. Σωματεία που κανείς δεν γνωρίζει την Διοίκηση τους και τι εκπροσωπούν. Ο ίδιος ο Πρόεδρος, αλλά και αρκετά μέλη της πλειοψηφίας εκλέγονται από Σωματεία χωρίς καμία απολύτως δράση. Αλήθεια πως είναι δυνατόν με την ανεργία που υπάρχει στο νομό, ν’ αυξάνεται η δύναμη του Εργατικού Κέντρου;
Δυστυχώς αυτούς τους συσχετισμούς (ανύπαρκτων εργαζομένων και πελατειακών σχέσεων) θα κληθεί ν’ αναπαράγει το –κατ’ ευφημισμό- Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου την Κυριακή 15 Γενάρη.
Ένα Εργατικό Κέντρο που έχει καταντήσει μαυσωλείο και μόνο ως κτίριο το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του Νομού. Που λίγες μέρες πριν τις εκλογές η πλειοψηφία, μην αντέχοντας την υπερβολική δημοκρατία που πρέπει να διέπει τα συνδικάτα, αρνείται να δώσει τα στοιχεία των Σωματείων που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο, στις άλλες παρατάξεις (ίσως δεν τελείωσε το μαγείρεμα). Τι φοβούνται και τα κρύβουν με τόσο μεγάλο ζήλο μόνο αυτοί το ξέρουν, αλλά να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα το μάθουμε.
Εμείς, ως πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, που σκοπός μας είναι η αλλαγή σελίδας στο πολύπαθο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά κυρίως με την στήριξη των εργαζομένων που ανιδιοτελώς δραστηριοποιούνται στα Σωματεία τους, αυτή μας την προσπάθεια. Ενάντια σε εργατοπατέρες, μηχανισμούς και κάθε λογής κατεστημένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας