Ανέβηκε αισθητά η διαφορά Μέτιου από Τοψίδη μετά και το χθεσινό τηλεοπτικό debate

Τηλεοπτικό debate  μεταξύ των 6 υποψήφιων περιφερειαρχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε χθες στο στούντιο του Center Tv. Και όσοι παρακολουθήσαμε το debate αυτό βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα.  Απ’ ότι φαίνεται, παρόμοια συμπεράσματα έβγαλαν και οι δημοκοπικές τάσεις, με τη διαφορά των δύο επικρατέστερων, δηλαδή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του Χριστόδουλου Τοψίδη, να αυξάνεται ραγδαία μετά το debate, δίνοντας 1.70 στον πρώτο και 2.08 στον δεύτερο.

Τώρα θα μου πείτε είναι κριτήριο αυτό; Όχι απόλυτο, όμως δείχνει κάποιες τάσεις. Η ίδια τάση φάνηκε και μετά την επίσημη ολοκλήρωση των παρουσιάσεων των συνδυασμών.

Τώρα στα του debate. Πιο συγκεκριμένες προτάσεις φάνηκε πως εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Κώστας Κατσιμίγας, ενώ ακολούθησαν ο Κώστας Σιμιτσής και ο Χριστόδουλος Τοψίδης και έπειτα οι δύο λοιποί. Ουσιαστικά, περισσότερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν γενικότερα οι προτάσεις του Χρήστου Μέτιου και του Χριστόδουλου Τοψίδη και πως αυτές διαφοροποιούνται.

Σαφώς και ο Περιφερειάρχης μίλησε με «νούμερα», απαριθμώντας τα έργα που έχει πετύχει η διοίκηση του  έως τώρα αλλά και παρουσιάζοντας ορισμένες πτυχές του σχεδίου του και τον τρόπο υλοποίησης τους με συγκεκριμένα κονδύλια. Αντίθετα, οι προτάσεις του κ. Τοψίδη ήταν πιο αόριστες. Σίγουρα υπήρχαν προτάσεις, δεν μπορώ να το αμφισβητήσω, όμως δεν κατάλαβα το πώς θα είναι έτοιμος να υλοποιήσει τις προτάσεις αυτές σε περίπτωση που εκλεγεί. Δεν άκουσα, με λίγα λόγια, κάτι το συγκεκριμένο, αλλά μόνο «πρέπει», «πρέπει» «πρέπει». Και τι μένει μέχρι τις εκλογές;; Δύο εβδομάδες…

ΜΓ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας