“Ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος” στο Τσανάκλειο Μέγαρο

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού Κομοτηνής και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, διοργανώνει την ημερίδα με θέμα: “Ανάλυση παιδικού ιχνογραφήματος” την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, στις 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Τσανάκλειο Μέγαρο).

Το πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:

  1. “Ανάλυση Ιχνογραφήματος” Δρ. Σοφία Βαβέτση (ΕΔΙΠ Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, πρώην σχολική σύμβουλος)
  2. “Παρουσίαση ειδικών περιπτώσεων, ψυχολογική εκτίμηση και αξιοποίηση ιχνογραφημάτων σε δικαστικές υποθέσεις” MSc Ελένη Τσιβίκη (Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος)

Με αφορμή το βιβλίο της κ. Σοφίας Βαβέτση “Μπορώ να μάθω τι θέλεις να μου πεις…” από τις εκδόσεις Πυραμίδα (2020), θα αναπτυχθεί η ανάλυση του παιδικού ιχνογραφήματος. Το βιβλίο αυτό προέκυψε από την ανάγκη να ερμηνευτούν τα συναισθήματα των παιδιών, εσωτερικοί φόβοι, δυσκολίες στις σχέσεις και γενικότερα, ανείπωτες καταστάσεις. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο/οδηγό που πραγματεύεται την αποκωδικοποίηση των εσωτερικών ανησυχιών των παιδιών και των εφήβων, μέσα από την προβολή των εαυτών τους και των οικογενειών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας