Αλληλοσπαραγμός στην παράταξη Γκαράνη ,σε τρία κομμάτια ο συνδυασμός

Είναι από τις φορές που αλλιώς τα σχεδιάζεις και αλλιώς βγαίνουν. Σε μια τέτοια κατάσταση φαίνεται να περιήλθε και ο συνδυασμός της κοινωνίας των πολιτών που ηγείται του δήμου της Κομοτηνής και φιλοδοξούσε να ανανεώσει την θητεία του.

Σημείο καμπής οι εθνικές εκλογές και η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ που δεν ήρθε ποτέ. Θεωρώντας την ως σίγουρη, η παράταξη του νυν Δημάρχου επαναπαύθηκε , δεν παρήγαγε έργο, αρκούμενη στο γνωστό “άρτος (ΤΕΒΑ) και θεάματα” ενώ παράλληλα δεν άσκησε τον πρέπον έλεγχο στους επί μέρους ηγήτορες που διαχειριζόταν δημοτικά έργα και δράσεις και συνεπώς χρήμα.

Ο προεκλογικός σχεδιασμός του σχηματίζουμε ένα ψηφοδέλτιο με τους ήδη υπάρχοντες ,συν κάμποσες προσθήκες από “δεξιούς”, συν την αμέριστη βοήθεια της μειονότητας , κατ έπεσε.

Παρ όλα αυτά οι εθνικές εκλογές μπορεί να μην επηρέαζαν τον δήμο της Κομοτηνής αν οι πολίτες έβλεπαν έστω και το παραμικρό που θα τους έπειθε για την αξιοσύνη της δημοτικής αρχής.

Αντ αυτού βλέπουμε σπασμωδικές κινήσεις που προκαλούν μάλλον γέλιο παρά ευχαρίστηση.

Τέλη Ιουνίου μέσα Ιουλίου τους ήρθε να ανακατασκευάσουν  την μοναδική όαση δροσιάς στην πλατεία….το συντριβάνι. Ιούνιο μήνα τους ήρθε να ανακατασκευάσουν τους δρόμους στο Φανάρι. Εδώ και 2 μήνες τα κομβόι των αυτοκινήτων των τουριστών κατεβαίνουν από την νυμφαία και στον κόμβο μετά φανάρια στην γέφυρα μετά το Στορκ …δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή πινακίδα που να τους προσελκύει να μπουν στην πόλη.  Φυσικά αν δείτε δρόμο στην πόλη χωρίς μπαλώματα τηλεφωνήστε μου. Ενώ να μην μιλήσουμε για την κατάσταση στους οικισμούς

Αυτά είναι μόνο ενδεικτικά της απραξίας που υπάρχει η οποία φέρνει και την διχόνοια.

Είναι γνωστή η ρήξη που υπάρχει μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου η οποία προϋπάρχει από καιρό.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως σε ομιλία του Γκαράνη παρουσία του Πετρίδη (παρουσιάζοντας έργο του δεύτερου) το όνομα του δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά, ενώ ούτε καν προσφωνήθηκε.

Ρήξη υπάρχει και στις σχέσεις Καρασταύρου -Γκαράνη αφού ειναι γνωστές οι ηγετικές προσδοκίες  στον συνδυασμό του πρώτου ενώ οι σχέσεις επιδεινώθηκαν τελευταία και λόγω της ΔΕΥΑΚ

Υπάρχει και ένα μικρό στρατόπεδο -αυτό των λεγομένων δεξιών του συνδυασμού- που μετέχει στον συνδυασμό- όχι ενωμένο άλλα ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Π.χ. ένας μετέχει ως αντίδραση επειδή ποτέ η ΝΔ δεν τον συμπεριλαμβάνει στο βουλευτικό της ψηφοδέλτιο που είναι και ο μεγάλος του καημός.

Συνοψίζοντας

Γκαρανικοί-Πετριδικοί-Καρασταυρικοί-“δεξιοί” – και μειονότητα….θα ενωθούν μέσα στους επόμενους 2 μήνες και υπό ποιες προοπτικές μια που τα συμφέροντα του ενός συγκρούονται άμεσα με τα συμφέροντα του άλλου; Και έστω ότι ενώνονται …τι έργο έχουν να παρουσιάσουν και ποιο θα είναι το νέο τους πρόγραμμα που θα πείσει τους πολίτες ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά;

 

 

About Author

Εγγραφείτε στο Newsletter μας