Ακλόνητη η Μέρκελ… επιμένει στο λεφτά μόνο με μνημόνια.

Τι και αν τα κράτη του νότου ζητάνε χρήματα από την Ε.Ε. για να τα βγάλουν πέρα από την πανδημία και τις τρομερές οικονομικές της επιπτώσεις.
Ούτε για το ύψιστο δικαίωμα στη ζωή δεν δίνει δεκάρα η Μέρκελ χωρίς αντάλλαγμα.
Ποια; η Γερμανία που είναι υπεύθυνη για 2 παγκόσμιες καταστροφές.
Δύο παγκόσμιοι πόλεμοι που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.
Είναι μάλλον συνηθισμένοι στις εκατόμβες….κοιτάνε τον στόχο χωρίς να μετράνε τις απώλειες. Άλλωστε τι είναι ο άνθρωπος ; Ένα τίποτα μπροστά στο σύνολο. Αλλά ποιο σύνολο; Ποιους περιλαμβάνει αυτό το σύνολο; Την πλούσια βόρεια Ευρώπη και μόνο;
Η οποία βόρεια Ευρώπη αισθανόμενη πλήρη ασφάλεια…έχει στρέψει όλους τους πόρους της στην βιομηχανική παραγωγή.
Όμως τι θα ήταν ο βορράς χωρίς τον νότο;
Ποιος έχει τον στρατό ;
Ο νότος φυσικά….Γαλλία Ιταλία Ελλάδα.
Ποιος έχει την γεωργική παραγωγή;
Και πάλι ο νότος.
Ποιος έχει τη ναυτιλία;
Ο νότος
Τι θα ήταν ο βορράς χωρίς το νότο;
Ένας τόπος που πάντα θα ζήλευε τον ήλιο και τη γη του νότου…και ο ίδιος θα αρκούταν μόνο στο να καμαρώνει την λάμψη του χρυσού στα ξεχειλισμένα από αυτόν χρηματοκιβώτια του.
Να τον χαίρονται τον χρυσό τους…ας τον κρατήσουν να κάνουν βουτιές σ αυτόν σαν τον Σκρούτζ μακ ντακ.
Ενωμένη Ευρώπη….χα ας γελάσω.
Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας είναι το σλόγκαν της.
Άλλωστε είδαμε τι έκανε η Γερμανία στην πρόσφατη κρίση στον Έβρο. .. απολύτως τίποτα για να βοηθήσει την Ελλάδα…ενώ αντιθέτως έδωσε χρήματα στον Ερντογάν.
Ας δούμε τι έκανε στην δικιά της οικονομία για να αντιμετωπίσει την κρίση του κοροναιού…Προς το παρόν έριξε στην αγορά 1.3 τρις ευρώ. Πόθεν έσχες αγαπητή μου Γερμανία; Από ποιες χώρες και με ποιους τρόπους κερδήθηκαν τα χρήματα αυτά;
Ακούω διάφορες απόψεις «ειδικών» πως το παιχνίδι δεν κρίθηκε ακόμα και το ευρωομόλογο μπορεί να γίνει πράξη ή στην χειρότερη περίπτωση θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
Λοιπόν για να μην σας παραμυθιάζουν….το παιχνίδι κρίθηκε…και το ευρωομόλογο δεν θα εγκριθεί.
Με μία λεπτομέρεια όμως…. Το παιχνίδι κρίθηκε…αλλά αυτό δε σημαίνει πως ο νικητής θα πάρει και το έπαθλο…. Γιατί υπάρχει και η ρεβάνς.
Τι θα προτείνει στο τέλος η Γερμανία; Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας αντί να διαθέσει για δανεισμό στα 26 ευρωπαϊκά κράτη 450 δις ευρώ…να δανείσει τα διπλάσια με ελαστικούς μνημονιακούς όρους.
Τι σημαίνει αυτό; Το τέλος του νότου…αν φυσικά υποκύψει και το δεχθεί.
Θα αναρωτιέστε τώρα γιατί είμαι σίγουρος για τη τελική στάση της Γερμανίας…οπότε τα βλέπω όλα μαύρα.
Μα και μόνο το γεγονός πως ο υπουργός οικονομικών μας…δεν διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο για μείωση των μισθών του δημοσίου…φτάνει να μας προϊδεάσει για το τι θα αποφασίσει στο τέλος η Γερμανία.
Σ αυτή την περίπτωση θα παιχτεί και η ρεβάνς … Οι 9 χώρες του νότου θα βάζουν βέτο σε κάθε απόφαση της Ε.Ε. …και όποιος αντέξει. Πάω στοίχημα….πως σ αυτό τον «εμφύλιο» το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από τον προ αιώνα εμφύλιο των ΗΠΑ. Οι νότιοι θα νικήσουν…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας