ΑΕ Κομοτηνής και Παλαίμαχοι στο πλευρό της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών διοργάνωσε ένα Σαββατοκύριακο με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου διοργανώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Κομοτηνής φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ της ΑΕ Κομοτηνής και των παλαίμαχων της, για τη στήριξη και την προώθηση του μηνύματος της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης, βρέθηκε στο χώρο του γηπέδου και μαζί με τον Πρόεδρο της ΑΕ Κομοτηνής χαιρέτησαν αυτήν την προσπάθεια, που στόχο έχει να καταστήσει συμμέτοχους όλους τους πολίτες στην καταπολέμηση και την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ο κ. Γκαράνης τόνισε πως ο Δήμος Κομοτηνής είναι και θα είναι ενεργός σε ανθρωπιστικά ζητήματα και θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Από τη μεριά του ξενώνα φιλοξενίας, η Διοικητικός, κα. Γαντά Βασιλική, παρείχε ορισμένα στοιχεία για τη λειτουργία του ξενώνα, ο οποίος από το 2014 που ξεκίνησε τη λειτουργία του έχει φιλοξενήσει περίπου 144 γυναίκες και παιδιά, με τα ποσοστά δυστυχώς να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Ακόμη, η κα. Γαντά ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Δήμο Κομοτηνής όσο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για τη στήριξη που τους παρέχεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας