Έτοιμος ο Εβρος να αποκρούσει το νεό κύμα λαθρομεταναστών.

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές αφού παρατηρείται κινητικότητα στα σύνορα του Έβρου από πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι αρχίζουν να καταφθάνουν με στόχο να περάσουν προς την ελληνική επικράτεια.

Η Τουρκία, μετά την ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο με τις απειλές για γεωτρήσεις σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επιχειρεί – όπως όλα δείχνουν – να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας και στον Έβρο, χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Για αυξημένη κινητικότητα μεταναστών στην τουρκική πλευρά του Έβρου έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Όπως ανέφερε, τις τελευταίες μέρες, μετανάστες επιχειρούν από διάφορα σημεία να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.

«Είμαστε σε αυξημένοι ετοιμότητα και έχουμε ενισχυθεί. Πάνω από 1500 συνοριοφύλακες επιχειρούν σε όλο τον Έβρο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Την κινητικότητα που επικρατεί στα σύνορα του Έβρου επιβεβαίωσε και ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης ο οποίος πρόσθεσε πως οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

«Υπάρχει ετοιμότητα από τις ελληνικές αρχές, είναι όλοι παρόντες και θα παρέμβουν αν χρειαστεί» ανέφερε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας ωστόσο πως στα σύνορα δεν έχει φτάσει μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Σημείωσε επίσης πως αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν ό,τι έκαναν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας «θα απογοητευτούν και αυτό το τριήμερο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Εγγραφείτε στο Newsletter μας